Νέο μήνυμα 112 στην Αττική για περιορισμό μετακινήσεων – Στη δίνη της κακοκαιρίας η χώρα

Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να είναι σε πλήρη εξέλιξη οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες ότι έρχονται επικίνδυνες χιονοπτώσεις

Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Αττικής έστειλε η Πολιτική Προστασία προειδοποιώντας τους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους. Αναλυτικά το μήνυμα που έλαβαν πολίτες τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας όσο και σε περιοχές των βορείων προαστίων όπου υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση.

Το μήνυμα που έφτασε λίγο μετά τις 03:00 στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

Νέο μήνυμα 112 στην Αττική για περιορισμό μετακινήσεων – Στη δίνη της κακοκαιρίας η χώρα

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικήςς, Γιώργου Πατούλη κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα (6/2) όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αποφυγή ατυχημάτων με το υπουργείο Παιδείας να ενημερώνει ότι θα μαθήματα θα αναπληρωθούν με τηλεκπαίδευση. Αυτό θα ισχύσει όχι μόνον για την Αττική, αλλά σε όλες τις περιοχές της χώρας που υπάρχει απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Ειδικότερα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

«Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού», τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Μέχρι τις 18:00 τα σούπερ μάρκετ

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», σε αρκετές περιοχές της Αττικής όπου θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα (βόρειες περιοχές) θα απαγορευτεί από τις 18.00 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 18:00.

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει αύριο ο Δημόσιος Τομέας, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη κατά τη νέα συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, υπάρχει σύσταση να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και ο ιδιωτικός τομέας όπου αυτό είναι εφικτό.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών απευθύνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Επιπροσθέτως, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους και να μεριμνούν ώστε -με βάση την κείμενη νομοθεσία- να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Οι όποιες καταγγελίες γίνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων θα εξετάζονται αμέσως με την απαιτούμενη προσοχή και αυστηρότητα.

Yποχρεωτικές οι αλυσίδες

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς και από τη Θήβα έως και την Αταλάντη. Μετά το αρχικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και για τα ΙΧ λίγο μετά τις 17:30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Aστυνομικοί της Τροχαίας πραγματοποιούν ελέγχους στα αυτοκίνητα, ενημερώνουν τους οδηγούς για την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και δίνουν οδηγίες σε όσους χρειάζονται βοήθεια με την τοποθέτησή τους. Η διέλευση των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό έχει απαγορευτεί.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος