Γ. Οικονόμου: Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη

Οι συμμαχίες της χώρας, σημαντικά διεθνή ζητήματα, θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος αλλά και οι σχέσεις με το αμερικανικό κογκρέσο θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου.

«Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει ακόμα συναντήσεις με γ.γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μμε τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι στις οποίες θα κυριαρχήσουν οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις με επίκεντρο τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα» είπε ο κ. Οικονόμοτυ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει πυκνό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συναντήσεις και με εκπροσώπους της ομογένειας και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ καθώς τρέχει ήδη η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Αττική αλλά και το project της χορηγίας της ψηφιακής ξενάγησης στην Αρχαία Ολυμπία.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Συνεχίζεται η προσπάθεια να πειστούν όλοι πολίτες να εμβoλιαστούν

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο ζήτημα των ανεμβολίαστων πολιτών σημειώνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν.

Μόνο ένα 15% του ενήλικου πληθυσμού αυτή τη στιγμή δεν έχει αντισώματα και οι αριθμοί καλυτερεύουν, είπε και πρόσθεσε «πείσαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και η προσπάθεια συνεχίζεται». «Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 Έλληνες άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης, τότε 3 στους 4 συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό. (…)  Δουλέψαμε για την επιτυχία αυτή και σήμερα είμαστε ευγνώμονες τόσο για την ανταπόκριση των πολιτών όσο και για το μόχθο όσων πήραν και εξακολουθούν να παίρνουν μέρος στην προσπάθεια του εμβολιασμού «παρά αμφίσημη στάση μέρους της Αντιπολίτευσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα και τη συστηματική εκστρατεία παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού από ανεύθυνα άτομα και συλλογικότητες».

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι: «Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Επισημάναμε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».

Αναφερόμενος στα σχολεία και στα τμήματα που έκλεισαν είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και πρόσθεσε ότι ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».

«Δικαιώνεται η μεταρρυθμιστική στρατηγική μας»

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη της οικονομίας λέγοντας ότι τα αποτελέσματα στο εισόδημα των Ελλήνων επιβεβαιώνουν τη δυναμική της. Το πρώτο επτάμηνο του 2021 η αξία των εξαγωγών έφθασε στα 22,11 δισ, σημειώνοντας 34% αύξηση από το 2020, ενώ άλλα 2,31 δισ ευρώ συνέρρευσαν στην οικονομία από ξένες επενδύσεις στο πρώτο εξάμηνο, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι οι επιδόσεις αυτές «δεν αφορούν λίγους, μας αφορούν όλους», επιχειρηματίες, εργαζόμενους, αγροτικούς συνεταιρισμούς και «όλα τα νοικοκυριά, που είδαν αύξηση κατά 5,1% του εισοδήματός τους το πρώτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ». Είπε επίσης ότι οι πολιτικές των μεταρρυθμίσεων έφεραν 46.000 περισσότερες επιχειρήσεις και 71.000 περισσότερους εργαζόμενους, που ήταν άνεργοι εν μέσω πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος