Live από την Αρχαία Ολυμπία: Η Ψηφιακή Αναβίωση και η ομιλία του Πρωθυπουργού

Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με την Αρχαία Ολυμπία έγινε η παρουσίαση του έργου της Microsoft Ψηφιακή αναβίωση – Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος με το οποίο εγκαινιάζεται η ψηφιακή εφαρμογή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.  Μίλησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι επικεφαλής της Microsoft Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, οι τοπικές αρχές. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Προηγήθηκε ξενάγηση του Πρωθυπουργού στον Αρχαιολογικό χώρο με τη συμμετοχή και παιδιών.

Live από την Αρχαία Ολυμπία: Η Ψηφιακή Αναβίωση και η ομιλία του Πρωθυπουργού

Με το ψηφιακό έργο της Microsoft  θα δίνεται στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου η δυνατότητα θέασης τρισδιάστατων παραστάσεων των μνημείων, όπως αυτά εκτιμάται ότι υφίσταντο στην αρχαιότητα με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας. Προηγήθηκε ξενάγηση του Πρωθυπουργού στο Αρχαιολογικό χώρο με την παρουσία και παιδιών.

Στην πρωινή σύσκεψη στο Δημαρχείο με αντικείμενο την αποκατάσταση της περιοχής, συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Επίσης, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, βουλευτές, αντιδήμαρχοι, καθώς και στελέχη της περιφέρειας και του δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος