Δ. Κουτσούμπας: Πρόοδος δεν είναι ο λαός να ζει με ψίχουλα για να κερδίζει μια χούφτα παράσιτα

Με την ομιλία του στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ την Αερογέφυρα Αγρινίου ολοκληρώθηκε η ομιλία του Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας απήυθυνε «προσκλητήριο μάχης, προκειμένου να γίνουν πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση, στον αγώνα, στο συντονισμό της πάλης για όλα τα καυτά κι επείγοντα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Είναι κάλεσμα για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες της αντίστασης και για να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί νόμοι, που ψηφίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και οι παλιότεροι νόμοι που παραμένουν σε ισχύ. Είναι κάλεσμα για να μπει στο επίκεντρο της συζήτησης, του προβληματισμού και της διεκδίκησης, το ζήτημα των σύγχρονων κοινωνικών λαϊκών αναγκών, αλλά και των αιτιών που αυτές οι ανάγκες, όχι μόνο δεν ικανοποιούνται σήμερα, παρά τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά συνεχώς υποβαθμίζονται κι υπονομεύονται».

Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην πανδημία και την κυβερνητική πολιτική, διερωτώμενος πως «δύο χρόνια μετά, η πανδημία, όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε, όπως είχε προβλέψει η κυβέρνηση, με τις γελοιότητες για «το τελευταίο μίλι», που έχει μετατραπεί τελικά σε μίλια “μαραθώνιου” δρόμου, αλλά φούντωσε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, ο Γενάρης που μας πέρασε, να είναι ο φονικότερος μήνας από την έναρξη της πανδημίας;». Και προσέθεσε ότι τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα αφού δύο χρόνια μετά, η επιστήμη έχει πλέον εμβόλια και φάρμακα, έχει εμπειρία, έχει συσσωρευμένη επιστημονική γνώση. «Τι είναι αυτό που μπαίνει εμπόδιο; Είναι η «ατομική ανευθυνότητα», που λέει η κυβέρνηση; Είναι οι «μεταλλάξεις»; Είναι οι «ανεμβολίαστοι»;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Αυτά υπάρχουν, δεν είναι όμως η αιτία του μεγάλου προβλήματος. Η αιτία βρίσκεται στην ίδια τη διαχείριση της πανδημίας, όπου όλα τα κράτη, όλες οι κυβερνήσεις δεν πορεύτηκαν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, αλλά με κριτήριο τις «προτεραιότητες της καπιταλιστικής οικονομίας, τις ανάγκες της βιομηχανίας και του τουρισμού. Σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, καμία κυβέρνηση δεν έθιξε το άγιο δισκοπότηρο, τα κέρδη των επιχειρηματιών της υγείας. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμη και σήμερα, δε στηρίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας, και ακόμα σε ένα μεγάλο νομό όπως της Αιτωλοακαρνανίας, στον οποίο οι αποστάσεις μπορεί να είναι από μία έως και τρεις ώρες, υπάρχουν μόλις 9 Κέντρα Υγείας και 2 νοσοκομεία στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο. Κι αυτά, εντελώς υποστελεχωμένα σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, με προβλήματα υποδομής, κτηριακά, με παλιά μηχανήματα. Και απ’ ότι μαθαίνουμε, στα σχέδιά τους για το “νέο ΕΣΥ”, είναι το κλείσιμο του νοσοκομείου του Μεσολογγίου». «Αντί να στελεχώσουν τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, με γιατρούς και προσωπικό και με ό,τι άλλο χρειάζεται, αυτοί ετοιμάζονται να κλείσουν νοσοκομεία», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας, κάνοντας λόγο για “τσουνάμι” ανατιμήσεων στο ρεύμα, στα καύσιμα, σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης που έχει κάνει κάθε λαϊκή οικογένεια να παραμιλάει. Η ακρίβεια δεν είναι “μπόρα και περάσει”, όπως κοροϊδεύει η κυβέρνηση, αλλά κάτι που θα έχει διάρκεια, είπε ο κ. Κουτσούμπας και σημείωσε ότι «δεν αντιμετωπίζεται με τα “ψίχουλα του μήνα” που ανακοινώνει η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση της λαϊκής διεκδίκησης». Όπως τόνισε «είναι άλλη μια απόδειξη, πως η επιστροφή στην ανάπτυξη, στην καπιταλιστική ανάπτυξη με τους υψηλούς ρυθμούς, τις καλές επιδόσεις κι τις θετικές αξιολογήσεις των διεθνών οίκων, δεν σημαίνουν ευημερία για το λαό, αλλά μόνο ευημερία των αριθμών, των καπιταλιστικών κερδών».

Ο κ. Κουτσούμπας νωρίτερα, επισκέφθηκε το μπλόκο Χαλικίου, όπου συνομίλησε με τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στη ραγδαία αύξηση του κόστους της αγροτικής παραγωγής. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των αγροτών, με τις μορφές πάλης που έχουν επιλέξει, γιατί τα αιτήματά τους είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος