Γ. Οικονόμου για Σταυρούπολη: Καμιά ανοχή σε εγκληματικές συμπεριφορές τέτοιου είδους (video)

Ως τεράστια εθνική επιτυχία και ιστορικά σημαντικό βήμα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Έκανε γνωστό ότι κατατέθηκε για κύρωση στη Βουλή ενώ είπε ότι αναμένεται η διακομματική στήριξη της.

Σχετικά με την πανδημία σημείωσε ότι η άρνηση του εμβολιασμού συντηρεί μια επιζήμια κατάσταση για την πατρίδα και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown όπως στο παρελθόν.

Όσον αφορά τον σεισμό στην Κρήτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή του σεισμού η κυβέρνηση κινητοποίησε όλο τον μηχανισμό μέσα σε αντίξοες συνθήκες αφού η σεισμική δραστηριότητα βρισκόταν σε εξέλιξη: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ανακοίνωσε τη συνολική δέσμη μέτρων όμοια με εκείνη που εφαρμόζεται στους πυρόπληκτους της Εύβοιας και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός κρατικής αρωγής ο οποίος προβλέπει γρήγορες διαδικασίες για άμεσες αποζημιώσεις».

Σε σχέση με τα γεγονότα στη Σταυρούπολη και τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση ανέχεται φασιστικές συμπεριφορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμιά ανοχή σε εγκληματικές συμπεριφορές τέτοιου είδους. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανάδειξης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος, υπογράμμισε. Παράλληλα τόνισε ότι οι συμπεριφορές βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως ορίζει η συντεταγμένη πολιτεία και το κράτος Δικαίου.

Σε ερώτηση για το αν θα γίνουν παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι παρακολουθούμε τα δεδομένα κι ότι φέτος πολύ κόσμος είναι εμβολιασμένος. Ξεκάθαρη βούληση μας είναι να μην ξανακλείσει η χώρα, επανέλαβε ο κ. Οικονόμου.

Η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων εξαρτάται απ’ τις στρατηγικές συμμαχίες μας

«Σ’ ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον η ελληνική κυβέρνηση έχει αναπτύξει από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της πολλαπλές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και όλες τις κατευθύνσεις ώστε να αναβαθμίσει στρατηγικά την Ελλάδα και να διασφαλίσει ένα περιβάλλον ευημερίας για τους πολίτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αξιοποιώντας το κύρος του έχει κατορθώσει να ανατρέψει πλήρως το κλίμα επιφυλακτικότητας και αναξιοπιστίας που επικρατούσε στο παρελθόν. Καρπός αυτής της δουλειάς, καρπός της διεθνούς πολιτικής μας είναι η συμφωνία στρατηγικής αναβάθμισης της χώρας την οποία υπογράψαμε με τη Γαλλία», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων εξαρτάται άλλωστε απ’ τις στρατηγικές συμμαχίες μας. Η συμφωνία με τη Γαλλία αποτελεί μια τεράστια εθνική επιτυχία.

Ταυτόχρονα όμως είναι κι ένα ιστορικής σημασίας βήμα, τόσο για την πατρίδα μας όσο και για την Ευρώπη γενικότερα, στην προσπάθειά της να ευθυγραμμίσει τη γεωπολιτική της ισχύ με την οικονομική της δύναμη».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου συνεχίζοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «η Συμφωνία κατατέθηκε για κύρωση στη Βουλή και η σχετική συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Με δεδομένο ότι η Συμφωνία αποτελεί σημαντική εθνική παρακαταθήκη καθώς δίνει στη χώρα μας τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Ευρώπη, στη συζήτηση δηλαδή για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία, περιμένουμε -όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- μια διακομματική στήριξη της Συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μας με τις ΗΠΑ για την ανανέωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας σε εξαιρετικό κλίμα όπως άλλωστε αρμόζει μεταξύ δύο στρατηγικών εταίρων και συμμάχων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διασφαλίζονται περισσότερες από 100 πρόσθετες πλήρως στελεχωμένες περιπολίες στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου Αττικής

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, επεσήμανε πως «από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Για τον σκοπό αυτό, διασφαλίζονται περισσότερες από 100 πρόσθετες πλήρως στελεχωμένες περιπολίες με τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου Αττικής και ιδιαίτερα από τις 12 τη νύχτα έως στις 6 το πρωί που είναι αυξημένος ο κίνδυνος της εγκληματικότητας. Για τον ίδιο λόγο 1.026 γυναίκες και άνδρες της Αστυνομίας που τώρα ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους ή είναι δόκιμοι αστυνομικοί πηγαίνουν όλοι στην δύναμη της Αττικής».

Επίσης αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες από την εφαρμογή MyHealth. Τόνισε ότι «μέσω της εφαρμογής MyHealth οι πολίτες μπορούν από χθες μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο να έχουν πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους που φτάνει πλέον μέχρι το 2012, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ενώ μέχρι χθες η δυνατότητα αυτή έφτανε μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Θα μπορούν λοιπόν με αυτό τον τρόπο να έχουν άμεσα στο κινητό τους μια πλήρη εικόνα του ιατρικού ιστορικού τους».

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Οικονόμου μίλησε για το νομοσχέδιο για την κοινωνική πρόνοια ανηλίκων και ΑμεΑ. Όπως είπε: «Σήμερα συζητείται και θα ψηφιστεί στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την κοινωνική πρόνοια των ανηλίκων και των ανηλίκων ΑμεΑ. Για πρώτη φορά στο ελληνικό δίκαιο ορίζεται με σαφήνεια τι είναι παιδική κακοποίηση, λαμβάνονται και ενισχύονται μέτρα πρόληψης και θεσπίζεται η υποχρέωση των Φορέων (3.000 φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο εργασίας και παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά) να γνωστοποιούν χωρίς χρονοτριβή στις αρμόδιες Αρχές κάθε περιστατικό που περιέρχεται με οποιονδήποτε τρόπο στην αντίληψή τους και συνιστά βία κατά των ανηλίκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος