A. Πελώνη: Σταθερή βελτίωση στο θέμα της πανδημίας και νέα βήματα ελευθερίας

Στις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, της προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

H κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας τονίζοντας πως υπάρχει σταθερή βελτίωση και γίνονται νέα βήματα ελευθερίας. Σχολίασε πως η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση στις ΜΕΘ δεν είχαν εμβολιαστεί και αυτό δείχνει πως ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα προστασίας και χτίζει το τείχος ανοσίας.

Δήλωσε πως η επιχείρηση Ελευθερία προχωράει υποδειγματικά και με γρήγορους ρυθμούς, αναφέροντας ότι έχουν εμβολιαστεί πάνω απο 4 εκατομμύρια πολίτες με την πρώτη δόση, ενώ 2,5 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Για τα self test  δήλωσε ότι υπάρχει επάρκεια έως τα τέλη του μήνα.

Μιλώντας για την οικονομία ανέφερε τα στοιχεία της Eurostat για ανάπτυξη 4,4% της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2021, γεγονός που δείχνει ότι η ελληνική οικονομία και οι προοπτικές της και η κυβέρνηση παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Για τα ελληνοτουρκικά δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός στις 14/6 θα πάρει μέρος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από τους Ν. Δένδια και Ν. Παναγιωτόπουλο, ενώ θα συναντηθεί με το Βρετανό πρωθυπουργό, καθώς και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Διαφωνούμε σε πολλά με την Τoυρκία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε, ανέφερε η κ. Πελώνη και δήλωσε ότι διαρκές ζητούμενο είναι η αποκλιμάκωση έργων και λόγων από την Τουρκία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος