Kόποι ζωής χαμένοι: «Προχθές είχαμε τελειώσει την ανακαίνιση» — Στάχτη σπίτια και επιχειρήσεις — Το οδοιπορικό της ΕΡΤ (video)

H καταστροφή της πυρκαγιάς στην Αττική, στο πλήρες μέγεθός της, αποκαλύπτεται μέσα από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Πέντε οδοιπορικά που αποτυπώνουν την απόγνωση των κατοίκων των περιοχών που βρέθηκαν στο επίκεντρο της φωτιάς και είδαν το βιός τους να γίνεται στάχτη, με κίνδυνο ακόμη και της ίδιας τους της ζωής.

Ο Πιέρρος Τζανετάκος, με την κάμερα της ΕΡΤ, περιδιαβαίνει στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε ο πύρινος όλεθρος στην Αττική, τη Βαρυμπόμπη, και περιγράφει το τοπίο ως σεληνιακό.

Στάχτη και αποκαϊδια είναι διάσπαρτα στις αυλές των σπιτιών. Τη συγκλονιστική εξομολόγηση ενός κατοίκου, που είδε το σπίτι του να καταστρέφεται ολοσχερώς, μία μόλις μέρα μετά την ανακαίνιση, παρουσιάζει ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Εικόνες αποκάλυψης, με το ξημέρωμα της δεύτερης ημέρας μετά τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, μάς μεταφέρει ο Ζώης Κακκαβάς. Επιχειρήσεις και κατοικίες έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, με τα κουφάρια τους να στέκουν πλάι σε καμένα δέντρα που σιγοκαίουν.

Τις επίπονες προσπάθειες των συνεργείων του ΑΔΜΗΕ να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο κατεστραμμένο από τη φωτιά δίκτυο ηλεκτροδότησης μας δείχνει σε αυτό το αποκαλυπτικό βίντεο ο Κώστας Παπαδοπουλος.

«Κρανίου τόπος η περιοχή». Με αυτό τον χαρακτηρισμό προσπαθεί να αποτυπώσει στο ρεπορτάζ της στα καμένα της άλλοτε καταπράσινης Βαρυμπόμπης, η Άννα Βλαχοπαναγιώτη. Η ανάπτυξη του δάσους μέσα στον αστικό ιστό κόστισε ακριβά. Σπίτια και επιχειρήσεις με σοβαρές ζημιές. Δείτε στο οδοιπορικό το μέγεθος της καταστροφής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος