Κ. Μπακογιάννης στην ΕΡΤ: Παλεύουμε για καθαρές γειτονιές και δημόσιους χώρους που ενώνουν και δεν διχάζουν

Έμφαση στο σχέδιο καθαριότητας και απολύμανσης της Αθήνας  που εκπόνησε ο Δήμος της Αθήνας από την πρώτη εμφάνιση του ιού στη χώρα για να εξασφαλιστεί η υγεία των Αθηναίων έδωσε ο Κ. Μπακογιάννης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή « ΕΠΤΑ».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις σαρωτικές καθαριότητες και στις στοχευμένες απολυμάνσεις που γίνονται με προτεραιότητα τα νοσοκομεία, τις πλατείες, τις στάσεις των λεωφορείων εκφράζοντας εκ νέου τις ευχαριστίες του στο προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου.

Ερωτηθείς για τα κορονοπάρτι και τις εικόνες αισθητικής υποβάθμισης στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι η Δημοτική αρχή δεν θέλει μια πόλη αποστειρωμένη αλλά και ο δημόσιος χώρος θα πρέπει να μας ενώνει και να μην μας διχάζει. Επισήμανε όμως ιδιαίτερα ότι πρέπει να υπάρχει πρόνοια οι γειτονιές να μην υποφέρουν επειδή, όπως είπε χαρακτηριστικά «κάποιοι θέλουν να ζήσουν τα ρέιβ πάρτυ του ’90 στα Οινόφυτα».

Σε σχέση με το μοντέλο προληπτικής αποτροπής αυτών των φαινομένων που εφαρμόστηκε από την Ελληνική Αστυνομία στις πλατείες Αγ. Γεωργίου, Βαρνάβα και στο Περιστέρι τόνισε ότι έχει ακριβώς στόχο να προστατέψει τη γειτονιάς.

Παρεμβαίνοντας εξάλλου στη δημόσια συζήτηση για τη ρύθμιση που προβλέπει το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής για την πανδημία ο Δήμαρχος Αθηναίων αφού παρατήρησε ότι αυτό αφορά τις γνώμες και πως ψηφίζουν οι επιστήμονες και αντίστοιχες πρόνοιες υπάρχουν για το ΚΑΣ το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων και για μια σειρά επιτροπών στον αθλητισμό ζήτησε: «Αντί να εργαλειοποιούμε και να πολιτικοποιούμε την επιτροπή των ειδικών να δείξουμε λίγο σεβασμό, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ακούμε την επιτροπή».

Δείτε εδώ την εκπομπή «Επτά»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος