Ιταλία: Ανησυχία για νέο «hot spot» κορονοϊού σε χωριό της Λομβαρδίας

Ανησυχία προκαλεί η πρόσφατη ανάδειξη «hot spot» κορονοϊού στο χωριό Corzano της Brescia, στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η πρωτοφανής πυκνότητα των κρουσμάτων, αφού μέχρι τώρα είναι 100 τα θετικά κρούσματα που βρέθηκαν στο χωριό μόλις 1400 κατοίκων και μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. 

Σημειωτέον, 14 ασθενείς επιβεβαιώθηκαν θετικοί στο βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού, γεγονός που ανησυχεί.  

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές επικεντρώνονται ειδικά στο σχολικό περιβάλλον, όπου όλα ξεκίνησαν από δύο θετικές δασκάλες. Στην συνέχεια, η μόλυνση διαδόθηκε με ραγδαίους ρυθμούς στους μαθητές, μερικοί εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί μεν, ασυμπτωματικοί δε. Μέσα σε λίγες μόλις μέρες, η μόλυνση εξαπλώθηκε και στους γονείς των μαθητών.

Σε αυτό το πολύπλοκο πλαίσιο ιχνηλάτησης, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Corzano είναι δύσκολο να ελεγχθεί η μετάδοση. Μέχρι στιγμής αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μέχρι την επόμενη Δευτέρα, και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν αποκλείει να τεθεί το χωριό σε καθεστώς απομόνωσης τις επόμενες ημέρες.

Να σημειώσουμε πως το Corsano βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των πόλεων της Brescia και του Bergamo, στην περιφέρεια Lombardia που πέρυσι ήταν το επίκεντρο του πρώτου κύματος της πανδημίας. Ένας παραπάνω λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους αλλά και για τις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας, που παρακολουθούν το θέμα προσεκτικά και από κοντά.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ – Κρίστιαν Μαυρής 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος