Mήνυμα του πρωθυπουργού για την πανδημία στις 19:30 (video)

H πορεία της πανδημίας, οι πρωτοβουλίες και η στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου πανδημικού κύματος, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο του τηλεοπτικού μηνύματος που θα απευθύνει στους πολίτες στις 19:30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια συνολική αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας του πανδημικού ιού, αλλά και την αποτύπωση του οδικού χάρτη μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει το σημερινό νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού στους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει ανοιχτή η οικονομία στην παρούσα συγκυρία, θα κινηθεί σε τρεις άξονες, τη στιγμή που αυτό που γίνεται σαφές τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι ότι δε θα υπάρξουν νέες παρεμβάσεις στον ορίζοντα, αλλά η κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στο κράμα των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται και δε θα προχωρήσει σε ένα λοκντάουν τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός:

-Θα περιγράψει την πορεία της χώρας μέχρι τα Χριστούγεννα, εστιάζοντας στην τήρηση των μέτρων.

-Θα εστιάσει, εκ νέου, στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες που δέχονται τη μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση.

-Θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης. Είτε αυτή σχετίζεται με τις πρώτες δόσεις, είτε με τις αναμνηστικές, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άνοδο των ρυθμών της «Ελευθερίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στα στοιχεία των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τηλεοπτικό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ειδική αναφορά στην αναμνηστική δόση της ηλικιακής ομάδας των 65 και άνω, καθώς αυτή η κατηγορία των πολιτών θεωρείται η πλέον ευάλωτη.

Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι κατά πόσο ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ότι η αναμνηστική δόση για τους 65 άνω θα είναι προϋπόθεση για την ανανέωση του ψηφιακού πιστοποιητικού, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την παρέλευση εξαμήνου.

Δήλωση αμέσως μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού προανήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για ακόμα μία παράσταση με 17.000 νεκρούς, και το ΕΣΥ διαλυμένο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει έστω και αυτή την ύστατη ώρα να πάψει να ενδιαφέρεται για την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ακολουθήσουν αυτός και η κυβέρνηση του πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, αναμένεται να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε όπως δηλώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι οι κυβερνώντες επέλεξαν την επιτροπή, είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, που τους απαξιώνουν καθημερινά με τις δηλώσεις και τις παλινωδίες τους.

Όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει άκρως επικίνδυνη η κυβερνητική διγλωσσία τη στιγμή που η χώρα έχει τους περισσότερους νεκρούς κατ΄αναλογία με τον πληθυσμό της στην Ευρωζώνη, το ΕΣΥ ξεπερνά καθημερινά τα όρια του και παραμένει χωρίς ουσιώδη στήριξη από την κυβέρνηση με λιγοστές ΜΕΘ, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην προχωρά στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών και το πρόγραμμα εμβολιασμού δεν προχωρά ικανοποιητικά.

Από χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στον κ. Μητσοτάκη:

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προαναγγέλλοντας τη σημερινή του δήλωση, αναμένοντας πρώτα όπως λένε στελέχη του κόμματος να ακούσει εάν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτέλους θα κινείται σε μια κατεύθυνση ορθολογικής αντιμετώπισης της πανδημίας και όχι πολιτικής διαχείρισής της.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος