Γενς Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική ανάπτυξη

«Η σημαντική στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας δεν δικαιολογείται και είναι βαθιά ανησυχητική» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά τις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κούλεμπα. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι «η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική ανάπτυξη» εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

Παράλληλα, κάλεσε τη Ρωσία να «σταματήσει τις προκλήσεις και να προχωρήσει αμέσως σε αποκλιμάκωση». «Δεν αναγνωρίζουμε και δε θα αναγνωρίσουμε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοτλαντικής Συμμαχίας τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

15 πολεμικά πλοία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα

Στη Μαύρη Θάλασσα έφτασαν 15 πλοία από τον Στόλο της Κασπίας προκείμενου να εννοθούν με τα πλοία του δεύτερου από τους πέντε συνολικά στόλους που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, με αυτόν της Μαύρης Θάλασσας. Όπως σημειώνει η υπηρεσία Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρερειας ανάμεσα στα πλοία του Στόλου της Κασπίας που έφτασαν στη Μαύρη Θάλασσα, βρίσκονται φρεγάτες, πυραυλάκατοι και πολλά αποβατικά. Αν και η ανακοίνωση σημειώνει πως τα πλοία ταξίδεψαν 100 χιλιόμετρα μέσα από το Βόλγα ποταμό με σκοπό να λάβουν μέρος μέρος σε άσκηση για τον έλεγχο των στρατευμάτων, ουδείς πιστεύει πως η παρουσία τόσων πλοίων, ιδίως αποβατικών δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος