Γαλλία: Σε τρομοκρατικό χτύπημα αποδίδεται ο τραυματισμός αστυνομικού με μαχαίρι – Τραυματίας από πυρά ο δράστης

Επίθεση με μαχαίρι  στις 06:30, μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Καννών, στη νοτιοανατολική Γαλλία, από άνδρα, αλγερινής καταγωγής, 37 ετών, που είπε πως διέπραξε την ενέργεια αυτή «στο όνομα του προφήτη». Σύμφωνα με την Le Figaro ο ύποπτος είχε άδεια παραμονής στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν επικρατέστερο σενάριο θεωρείται αυτό της «τρομοκρατικής» ενέργειας. Ανέφερε πως μεταβαίνει στον τόπο της επίθεσης «αμέσως», εκφράζοντας «όλη του την υποστήριξή » στην αστυνομία και στην πόλη των Καννών, στη γαλλική Ριβιέρα.

Οι πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου διευκρίνισαν ότι ο αστυνομικός «σώθηκε χάρη στο ότι φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο», καθώς ο δράστης τον μαχαίρωσε «στο ύψος του θώρακα».

Το δίκτυο BFMTV, επικαλούμενο δικές του πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης, ανέφερε νωρίτερα ότι ο δράστης άνοιξε την πόρτα περιπολικού σταθμευμένου μπροστά στο αστυνομικό τμήμα και μαχαίρωσε τον άνδρα που βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Κατόπιν προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν δεύτερο αστυνομικό μέσα στο όχημα κάνοντας τον γύρο του οχήματος, αλλά τρίτος αστυνομικός μέσα στο αυτοκίνητο τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος