Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος γιου εφοπλιστή

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι επτά συλληφθέντες για την δολοφονία της γυναίκας στη Ζάκυνθο, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Στη συνέχεια, θα μεταχθούν στη Ζάκυνθο προκειμένου να ξεκινήσουν οι απολογίες τους. Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας απότακτος αστυνομικός. Ανακοινώσεις στους δημοσιογράφους για την εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένονται να γίνουν σε λίγη ώρα στη ΓΑΔΑ. Εν τω μεταξύ, οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος γιου εφοπλιστή για τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός ρεπόρτερ της ΕΡΤ Νίκος Κουντούρης πέρα από τους 7 συλληφθέντες είναι και ένας εφοπλιστής καθώς φέρεται ότι το σκάφος του και ένα αυτοκίνητο του να χρησιμοποιήθηκαν στην ενέδρα θανάτου πριν 1 χρόνο εναντίον του επιχειρηματία στην Ζάκυνθο και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και το θάνατο της συζύγου του.

Είχε κατονομάσει τους δολοφόνους το θύμα του μαφιόζικου εγκλήματος

Ένας απότακτος αστυνομικός και ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τη δολοφονία της συζύγου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο το περασμένο καλοκαίρι.

Και τα δύο πρόσωπα είχε κατονομάσει ο 54χρονος επιχειρηματίας, που δολοφονήθηκε λίγους μήνες αργότερα, στην κατάθεση που είχε δώσει για τη δολοφονία της συζύγου του.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το ότι είχε κατονομάσει και το σωματοφύλακα γνωστού εφοπλιστή. «Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. Επίσης, το ύψος, η κοιλιά του και η ασταθεια στο βάδισμά του, ένεκα του μεγάλου ύψους του και του υπερβολικού του βάρους», είχε πει.

Ο απότακτος αξιωματικός της Αστυνομίας είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστεία με λεία 550.000 ευρώ σε βάρος του Δημάρχου Ζακύνθου. Ο επιχειρηματίας ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη. «Εγώ ήμουν παραβατικός. Έχω κάνει και φυλακή. Τα ξέρω αυτά τα θέματα» είχε πει.

Ο πρόεδρος της έδρας είχε εκπλαγεί τότε με τη ροή πληροφοριών του επιχειρηματία και τον είχε ρωτήσει έκπληκτος πώς δεν φοβάται με τις καταγγελίες που κάνει. «Φοβάμαι. Έχω οικογένεια όμως και θέλω να καθαρίσει το νησί», είχε απαντήσει.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον σωματοφύλακα ως το άτομο που πυροβόλησε, τον οδηγό της μοτοσικλέτας και τους συνεργούς που συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας.

«Είναι μία ανακούφιση για την οικογένεια, για τα παιδιά που έχουν μείνει πίσω, χωρίς μάνα και πατέρα, ορφανά» επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς.

«Κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και η απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα δικαστήρια αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών» επισημαίνει ο δικηγόρος του κρατούμενου, Αλέξης Κούγιας.

Πλέον, οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν τυχόν σύνδεση των συλληφθέντων με τη δολοφονία του επιχειρηματία.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος