Διεύρυνση στόχων της ελληνικής αμυντικής διπλωματίας

Την Ελλάδα επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ Γαλλίας, Ναύαρχος Πιέρ Βαντιέ, κατόπιν πρόσκλησης του από τον Έλληνα ομόλογο του, αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε η εξαιρετική συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού των δύο χωρών και η σημασία της για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού μας Ναυτικού στη γαλλική ναυτική δύναμη TF 473 κατά την επιχείρηση Clemanceau 21 υπό το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulles.

Ο Γάλλος Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή αλλά και τον Έλληνα ομόλογο του Στυλιανό Πετράκη. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος Ελλάδας – Γαλλίας. Ο Γάλλος Ναύαρχος Βαντιέ επισκέφθηκε και το Κέντρο Επιχειρήσεων Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ / ΚΕΠΙΧ) και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του ελληνικού Αρχηγείου.

Επιπλέον, τη βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, εξέφρασαν οι Αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, στρατηγοί Κωνσταντίνος Φλώρος και Φαγιάντ Αλ – Ρουγουαίλι, με ευκαιρία την ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης Falcon Eye 1. Στις συνιμιλίες συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και διευκολύνσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, ενώ ο στρατηγός Φλώρος προσεκλήθη στη Σαουδική Αραβία.

Με τη Σαουδική Αραβία έχουμε κοινούς στόχους την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, είπε ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Σαουδάραβα ομολόγου του στη Σούδα. Ο στρατηγός Φαγιάντ τόνισε ότι οι σχέσεις Ριάντ – Αθήνας είναι ιστορικές και έχουν λάβει στρατηγικό χαρακτήρα, και ότι εμβαθύνονται και στο στρατιωτικό τομέα με πυξίδα τα κοινά εθνικά συμφέροντα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ε. ΘΩΜΑΣ

Διεύρυνση στόχων της ελληνικής αμυντικής διπλωματίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος