Χ. Μάας: Η πανδημία ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι τα επιτεύγματά μας δεν μπορεί να θεωρούνται δεδομένα

Στη σημασία του Συμβουλίου της Ευρώπης στην σημερινή εποχή, με περιορισμούς να επιβάλλονται σε ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με ένοπλες διαμάχες επί ευρωπαϊκού εδάφους και με τις νέες τεχνολογίες να δημιουργούν τεράστιες προκλήσεις στα θέματα ιδιωτικότητας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, κατά την ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου από την Ελλάδα, η οποία άσκησε την προεδρία τους προηγούμενους έξι μήνες.

Στην διαδικτυακή τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο κ. Μάας ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη «για την εξαιρετική δουλειά» που έκανε η ελληνική Προεδρία, τονίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. «Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καταφέρατε να κάνετε σημαντικά βήματα προόδου, στη βάση των οποίων θέλουμε κι εμείς να χτίσουμε», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι τα επιτεύγματά μας δεν μπορεί να θεωρούνται δεδομένα, συνέχισε ο Γερμανός υπουργός και παραδέχθηκε ότι «προκειμένου να προστατέψουν την υγεία και την ευημερία, κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο αναγκάστηκαν να περιορίσουν ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος