Τσίπρας από Πάτρα: Την Κυριακή συγκρούονται δύο εναλλακτικές στρατηγικές, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Μήνυμα αποφασιστικότητας, συνέχειας και προοπτικής έστειλε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, διακηρύσσοντας ότι «μαζί θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς του Μάη. Μαζί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη. Μαζί όμως θα είμαστε κι από Δευτέρα. Με τη δική σας στήριξη θα ξανακάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη προοδευτική παράταξη, κυβερνώσα δύναμη ξανά».

Ακολούθως επανέλαβε σχετικά με την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας. Ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Ούτε και συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς. Μέσα σε μάχες γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάχες για τις αξίες και τα ιδανικά μας, για την πατρίδα για την ανθρώπινη ζωή που για μας δεν έχει χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα. Και δεν τη μετράμε ούτε σε ευρώ, ούτε σε ψήφους».

Ο κ. Τσίπρας όμως θέλησε να εμψυχώσει τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του κόμματος: «προσπάθησαν πολλές φορές να μας βγάλουν από τη μέση. Δε τα κατάφεραν όμως τότε που όλα τα σκιαζε η φοβέρα των δανειστών και των μνημονίων. Δεν θα τα καταφέρουν ούτε τώρα. Γιατί ξέρουμε ότι χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δίνονται. Ότι οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν. Ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί. Και τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο λαός με την ψήφο του βάλει την Κυριακή τη σφραγίδα του».

Ακολούθως περιέγραψε το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής: «Οι εκλογές της επόμενης Κυριακής δεν είναι ο δεύτερος γύρος μιας εκλογικής αναμέτρησης. Είναι μια καινούργια εκλογική αναμέτρηση με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Με μια απειλητική Δεξιά που επιδιώκει να γίνει καθεστώς. Όσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα καλά θα κάνουν να μη βιάζονται».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιον και με πόση δύναμη θέλουν στη θέση της κυβέρνησης. Και ποιον και με πόση δύναμη στη θέση της αντιπολίτευσης. Και στην κρίση του λαού τη Κυριακή θα είναι δυο μόνο εναλλακτικές στρατηγικές και δύο μόνο προγράμματα διακυβέρνησης. Η στρατηγική και το πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και η στρατηγική και το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόγραμμα της ΝΔ. Και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος