Η Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Δένδια – Σ. Σούκρι στο Κάιρο

Στις 10:00 το πρωί έφτασε στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τον οποίο υποδέχθηκε ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στη συνάντηση, που έπεται της επίσκεψής του στη Λιβύη και της Τετραμερούς μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Έλληνας υπουργός αναμένεται να δώσει εικόνα και της επίσκεψης στην Άγκυρα.

Ν. Δένδιας: Να μην κρύψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές κάτω από το χαλί

“Να μην κρύψουμε τις διαφορές μας κάτω από το χαλί, δηλώνει για τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην πρώτη συνέντευξή του (Καθημερινή) μετά το «θερμό επεισόδιο” με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

‘Οπως είπε ο Νίκος Δένδιας η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, παρά την αντιπαράθεση, μπορεί να αποτελέσει μια πρώτη πράξη σταδιακής βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία.

Επίσης, τόνισε πως το κλίμα στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ήταν θετικό- ενώ συμπλήρωσε ότι δεν βλέπει σκλήρυνση της τουρκικής θέσης στα ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά μια «παγίωση θέσεων που εκφεύγουν της διεθνούς νομιμότητας».

Σε μήνυμά του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, ‘Αχμεντ Χάφεζ, αναφέρει ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και ο συντονισμός των δύο πλευρών για διμερή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τονίζοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις των δύο χωρών.

Τον Έλληνα υπουργό συνοδεύουν ο γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Κυριάκος Λουκάκης, ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος