Δολοφονία Γλυκά Νερά: Συμπληρώθηκε τετράωρο με «βροχή ερωτήσεων» από τον ανακριτή στον 33χρονο

Πολύωρη ήταν η απολογία του πιλότου που οδηγήθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Τρίτης, ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή. Ο 33χρονος που ομολόγησε μετά από 37 ημέρες το έγκλημα, δέχεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ βροχή ερωτήσεων καθώς στηρίζει την υπερασπιστική γραμμή ότι «κέρδιζε χρόνο για το παιδί ενώ σκόπευε να ομολογήσει». Οι ισχυρισμοί του έρχονται αντιμέτωποι με στοιχεία της δικογραφίας αλλά και τα ευρήματα εξαιτίας των οποίων καθυστέρησε για δύο ώρες  η έναρξη της σημερινής διαδικασίας, ώστε ο συνήγορος να ενημερωθεί για τα πειστήρια.

Η οικογένεια της Καρολάιν μέσω του δικηγόρου της δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στον ανακριτή.

«Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας η οποία συνειδητοποίησε στην δεύτερη κηδεία ότι αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Κράουτς, Θανάσης Χαρμάνης.

Ο δικηγόρος από την πλευρά της οικογένειας του θύματος ξεκαθάρισε ότι οι γονείς της Καρολάιν διεκδικούν την επιμέλεια, την ώρα που οι κοινωνικοί λειτουργοί πήραν εντολή να συντάξουν την έκθεση που θα κρίνει την τύχη της 11μηνης Λυδίας. Ο συνήγορός του κατηγορουμένου, αναμένεται να μεταβεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών προκειμένου να λάβει ενημέρωση για τα βήματα που έχουν γίνει σε σχέση με την επιμέλεια του παιδιού, του πλέον τραγικού προσώπου σε αυτήν την υπόθεση. Η πλευρά του κατηγορουμένου εισηγείται να υπάρξει συνεπιμέλεια και από τις δύο οικογένειες.

Στο μεταξύ, έρευνα για τη διαρροή και δημοσιοποίηση περιεχομένων του ημερολογίου της δολοφονημένης Καρολάιν παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, φέρεται να κάνει λόγο για δημοσιοποίηση προσβλητικών στοιχείων για την προσωπικότητα του θύματος τα οποία επίσης μπορεί να θεωρηθεί ότι συμβάλλουν στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας.

Βασίλης Σπύρου: Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ πλέον σε κανένα σκέλος της υπόθεσης για προσωπικούς λόγους

Ο ένας από τους δύο δικηγόρους του πιλότου, ανακοίνωσε το πρωΐ στους δημοσιογράφους ότι αποσύρεται από την πολύκροτη υπόθεση. Η παραίτηση χαρακτηρίζεται αναμενόμενη καθώς ο συγκεκριμένος δεν είχε να κάνει με το ποινικό, αλλά ασχολιόταν με το θέμα του παιδιού.

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Συμπληρώθηκε τετράωρο με «βροχή ερωτήσεων» από τον ανακριτή στον 33χρονοΟ συνήγορός του πιλότου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ο 33 χρονος σκόπευε να ομολογήσει τις πράξεις του αλλά ήθελε χρόνο για να να σκεφτεί τι θα γίνει με το παιδί του. Προσέθεσε ότι δεν θα αλλάξει κάτι από την προανακριτική του κατάθεση, όμως θα προστεθούν και κάποια στοιχεία που κατά τη γνώμη της υπεράσπισης ίσως διαφωτίσουν κάποια περιστατικά.

Ποιες κατηγορίες επιχειρεί  να αντικρούσει o πιλότος

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

• ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – ισόβια ή κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών
• κακοποίηση ζώου – κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες (από 50 έως 100 ευρώ, έκαστη)

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος

• ψευδής καταγγελία – φυλάκιση έως 1 έτος
• ψευδής κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις αρχές – φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών έως 3 έτη

Η ώρα του ανακριτή: Γιατί δεν «πατά» σε ψυχιατρικό πόρισμα ο πιλότος – Το πειστήριο 36

Για τον λόγο αυτό, εκτιμάται πως θα προσπαθήσει ενδεχομένως να πετύχει την αναγνώριση του βρασμού ψυχικής ορμής κάτι που μπορεί να σπάσει τα ισόβια στα οποία κινδυνεύει να καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια.

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Συμπληρώθηκε τετράωρο με «βροχή ερωτήσεων» από τον ανακριτή στον 33χρονο

Το φως της δημοσιότητας είδαν χθες και φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού στα Γλυκά Νερά, και συγκεκριμένα από το πειστήριο “35”, την κάμερα ασφαλείας που ο ίδιος ξήλωσε από το ταβάνι του σαλονιού και αφαίρεσε από μέσα την κάρτα μνήμης στις 01.30 τα ξημερώματα, δυόμιση ώρες πριν δολοφονήσει τη γυναίκα του.

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Συμπληρώθηκε τετράωρο με «βροχή ερωτήσεων» από τον ανακριτή στον 33χρονο

Επίσης από το κουτί επιτραπέζιου παιχνιδιού το οποίο παρουσίασε παραπλανητικά με κρυμμένα χρήματα σκηνοθετώντας την δήθεν ληστεία προτού ομολογήσει.

Αποδοκιμασίες προς τον πιλότο και διαμαρτυρία  γυναικών στην Ευελπίδων

Οργανώσεις γυναικών κρατώντας πανό με μηνύματα, αλλά και ένα κόκκινο πανί βρίσκονταν από το πρωί στην πύλη της Ευελπίδων.

Για το θέμα της επιμέλειας της Λυδίας

Ο συνήγορός του, σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών προκειμένου να λάβει ενημέρωση για τα βήματα που έχουν γίνει σε σχέση με την επιμέλεια του παιδιού, του πλέον τραγικού προσώπου σε αυτήν την υπόθεση. Αναμένεται να ζητήσει προσεκτικά βήματα και όχι βεβιασμένα και να μεταφέρει τη βούληση της πλευράς του κατηγορουμένου να δοθεί η επιμέλεια της μικρής Λυδίας στις οικογένειες, ει δυνατόν να υπάρξει συνεπιμέλεια και από τις δύο οικογένειες.

Πατέρας Καρολάιν στη Daily Mail: Αποστολή μας να μείνει ζωντανή η μνήμη της – Αφορά τη μοίρα της Λυδίας

Ο 78χρονος βρετανικής καταγωγής πατέρας της 20χρονης Καρολάιν, David Crouch , έσπασε την σιωπή του μιλώντας σε βρετανική εφημερίδα, για την αποστολή του να κρατήσει ζωντανή την μνήμη του παιδιού του μεγαλώνοντας την εγγονή του.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Βάσω τζανακάκη, Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος