Σμύρνη: 100 οι νεκροί από το σεισμό – Διασώθηκε τετράχρονη μετά από 90 ώρες εγκλωβισμού

Στη Σμύρνη, τέσσερα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό οι διασώστες έβγαλαν ζωντανό ένα τετράχρονο κοριτσάκι που επί ενενήντα μία ώρες ήταν εγκλωβισμένο στα συντρίμμια, στη συνοικία Μπαϊρακλί. Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του. Οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδου στη γειτονική χώρα έφτασαν τους εκατό.

«Ζήσαμε ένα θαύμα την 91η ώρα. Μέλη σωστικών συνεργείων έβαλαν την Αΐντα, ηλικίας τεσσάρων ετών, ζωντανή» από τα συντρίμμια, τόνισε ο δήμαρχος της Σμύρνης, ο Τουντς Σογέρ, μέσω Twitter.

Ήδη τη Δευτέρα 2/11 ένα κοριτσάκι τριών ετών, η Ελίφ, και μια έφηβη 14 ετών, η Ιντίλ, ανασύρθηκαν ζωντανές από σωστικά συνεργεία έπειτα από σχεδόν τέσσερις ημέρες στα συντρίμμια.

Σε 994 ανέρχονται οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 147 νοσηλεύονται, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD). Οι άστεγοι είναι πάνω από 5.000 και βρήκαν καταφύγιο σε σκηνές, στήνοντας αυτοσχέδιο καταυλισμό.
Έχουν καταγραφεί περίπου 1.464 μετασεισμικές δονήσεις στην περιοχή ως αυτό το στάδιο, οι 44 από τις οποίες ήταν μεγέθους μεγαλύτερου από τους 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να εντοπίσουν επιζώντες στα συντρίμμια πέντε κτιρίων που κατέρρευσαν στην επαρχία της Σμύρνης, συνεχίζονται.

Πηγή; ΕΡΤ με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος