O τουρκικός και ρωσικός αναθεωρητισμός ψηλά στην ατζέντα Κ. Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

Array

Σε διπλωματική αντεπίθεση προχωρά η Αθήνα μετά και τις εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου Προέδρου, ενώ με χάρτες και επιχειρήματα η ελληνική διπλωματία αποδομεί τις ψεύτικες ειδήσεις που διακινεί η Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Νέα Υόρκη είχε ήδη σύντομες συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με ατζέντα τα ελληνοτουρκικά, και την ενεργειακή κρίση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές της, ενώ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg έστειλε μήνυμα στη γείτονα ότι η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Σημείωσε δε ότι θα απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών.

Έτσι, με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθώς και η σημερινή συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ όπου θα αποδομήσει τις ψεύτικες και παράλογες τουρκικές τοποθετήσεις, ενώ ήδη από χθες επεσήμανε τις ελληνικές απαντήσεις και θέσεις.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε όλες του τις συναντήσεις ενημερώνει για τον ακραίες προκλήσεις και απειλές της Άγκυρας εις βάρος της χώρας.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να λάβει μέρος στο Διατλαντικό Δείπνο στο οποίο θα συμμετέχει ο Αμερικανός Υπεξ Άντονι Μπλίνκεν, ενώ νωρίτερα θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νουλαντ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, της Ινδίας και τον Υπουργό Επικρατείας του ΥΠΕΞ των ΗΑΕ, ενώ θα συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο ρωσικός και τουρκικός αναθεωρητισμός και η αντιμετώπισή τους αναμένεται να είναι ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος