Ολοκληρώνεται η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος (video)

Ξεκίνησε σταδιακά από χθες το απόγευμα η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος. Θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, αλλά και των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Χθες καταβλήθηκε και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε περίπου 600.000 δικαιούχους.

Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί σε περισσότερα από 267.000 νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση η οποία εγκρίθηκε στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος. Σημειώνεται, ότι ως τις 15 Ιανουαρίου μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις από νοικοκυριά που η αίτηση τους απορρίφθηκε, προκειμένου να λάβουν εφόσον το δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ.

Όπως σημείωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «σε κάθε περίπτωση, θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός».

Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί σε 602.000 νοικοκυριά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το επίδομα, το οποίο προκαταβάλλεται, ξεπέρασε τελικά τα 84 εκατ. ευρώ, έναντι 68 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά ανακοινωθεί και 64 εκατ. ευρώ που διανεμήθηκε την περίοδο 2018/2019.

Εξάλλου, δημοσιεύτηκε από την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄‪212/24-12-19‬), με την οποία το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει κατά 4 μήνες, το υφιστάμενο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ομόρρυθμων εταίρων και ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή μέχρι και 30 Απρίλιου 2020‬.

Σχετικές ειδήσεις: Μέχρι το πρωί της Τρίτης η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος (video)

Οι υποχρεώσεις και οι πληρωμές της τελευταίας στιγμής (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος