Νέο άνοιγμα δραστηριοτήτων με τη βελτίωση των δεικτών και τους εμβολιασμούς – Σύνεση και προσοχή

Η συνεχής βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών στη χώρα μας αλλά και η εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού, επιτρέπουν περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Έτσι από αύριο Σάββατο, το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα,  η απαγόρευση θα ξεκινά στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί έως τις 5 τα ξημερώματα.

Θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ, ενώ σε οποιαδήποτε νέα παράβαση θα αναστέλλεται η λειτουργία του καταστήματος για 15 ημέρες.

Επίσης, θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο εισόδους.

Από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει και αυξάνεται το όριο των καλεσμένων στα 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις και ο αριθμός των θεατών σε θέατρα και θεάματα στο 60% έως 75%, ανάλογα με την χωρητικότητα.

Χθες ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson) για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών και από τις πρώτες κιόλας ώρες περίπου 71.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού.

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων, δημοσίευσε μια νέα αξιολόγηση κινδύνου της πανδημιας, όπου κρίνει πως η ανοσία του πληθυσμού απέχει πολύ από το να επιτευχθεί στην ΕΕ και απευθύνει προειδοποίηση για τους κινδύνους από την πρόωρη άρση των μέτρων.

Επισημαίνει ότι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε ολόκληρη την Ευρώπη παραμένει ευάλωτο στον ιό.

Το 90% των χωρών της Αφρικής κινδυνεύει να μην καταφέρει να πετύχει τον παγκόσμιο στόχο για τον εμβολιασμό, προειδοποιεί ο ΠΟΥ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αγοράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, τις οποίες θα δωρίσουν σε χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας. Διευκρίνισε, δε, ότι οι δωρεές δεν δίνονται με ανταλλάγματα. «Το κάνουμε για να σώσουμε ζωές» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπάιντεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα είναι το «οπλοστάσιο» των εμβολίων στον παγκόσμιο αγώνα κατά της COVID-19.

 Εκατομμύρια παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να αναγκαστούν να δουλέψουν εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ στον κόσμο καταγράφηκε αύξηση των ανηλίκων που εργάζονται για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες, προειδοποίησε χθες, ο ΟΗΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος