ertnews.gr

Χ. Σπίρτζης: “Η εκκαθάριση της ΕΛΒΟ θα ολοκληρωθεί εν λειτουργία”

"Προφανώς, από τη στιγμή που ξεκίνησε η εκκαθάριση στην ΕΛΒΟ, θα ολοκληρωθεί κιόλας", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης, προσθέτοντας "δεν θα σταματήσει όμως η δραστηριότητα της".
27/06 17:28
Χ. Σπίρτζης: “Η εκκαθάριση της ΕΛΒΟ θα ολοκληρωθεί εν λειτουργία”

“Προφανώς, από τη στιγμή που ξεκίνησε η εκκαθάριση στην ΕΛΒΟ, θα ολοκληρωθεί κιόλας”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης, προσθέτοντας “δεν θα σταματήσει όμως η δραστηριότητα της”. Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε, ότι “με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ, πρόκειται να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία, μέσω ΣΔΙΤ, ή μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, με συμμέτοχο και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και προκειμένου να μπορούμε να κατασκευάσουμε μέρος των λεωφορείων που χρειάζονται”. Η νέα εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, θα διασφαλίζει “την παραγωγική δομή στη χώρα και τους εργαζομένους”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η νέα εταιρεία θα έχει και αμυντικό αντικείμενο, ο υπουργός τόνισε ότι “στόχος της νέας εταιρείας αυτής, είναι να αξιοποιεί τον υπάρχονται εξοπλισμό, τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η ΕΛΒΟ και να τις αναβαθμίσει ακόμη παραπάνω”.

Εξάλλου, ερωτηθείς για το αν πρέπει να εκκαθαριστεί η ΕΛΒΟ “κομμάτι κομμάτι” για να πάρει η νέα εταιρεία όλη την υποδομή, ο κ. Σπίρτζης είπε: “Όχι δεν νομίζω. Το τεχνοοικονομικό μοντέλο που εξετάζουμε είναι να αξιοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ και όλοι οι εργαζόμενοι” και σημείωσε: “νεότερα θα έχουμε όταν ολοκληρωθούν οι τεχνοοικονομικές μελέτες και οι μελέτες βιωσιμότητας”.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version