Διεθνής διαγωνισμός Μαέστρων στη Θεσσαλονίκη

Διευθυντές ορχήστρας από όλον τον κόσμο πρόκειται να διαγωνισθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 5-11 Νοεμβρίου για την ανάδειξη καλύτερου μαέστρου ορχήστρας, υπό την αιγίδα του Mendelssohn Stiftung Leipzig.

Πρόκειται για τον διεθνή διαγωνισμό Felix Mendelssohn που θα είναι αφιερωμένος στον ιδρυτή ΣΟΔΘ Κοσμά Γαλιλαία. Είναι μια συμπαραγωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης, της εταιρείας παραγωγής Studiomusica Hungary της Βουδαπέστης και του Ωδείου Άνω Πόλης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι διαγωνιζόμενοι θα διευθύνουν την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου ενώ καλλιτέχνες διεθνούς φήμης θα καταρτίζουν την κριτική επιτροπή. Οι τρεις πρώτοι θα διαγωνισθούν σε συναυλία ανοιχτή για το κοινό σε έργα Felix Mendelssohn.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει ξεπεράσει τους 120 μαέστρους. Στον πρώτο γύρο θα προκριθούν 40 υποψήφιοι, στον δεύτερο γύρο θα συμμετάσχουν 20, στον ημιτελικό 10 ενώ στον τελικό γύρο θα διαγωνισθούν 3 διευθυντές ορχήστρας σε συναυλία ανοιχτή για το κοινό στην αίθουσα ‘Αιμίλιος Ριάδης’ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με σολίστ τον διεθνούς φήμης πιανίστα Roberto Prosseda, o οποίος έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί μετά την τελική συναυλία σε τελετή που θα γίνει μπροστά στο κοινό.

Η διεθνής κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη στην προκαταρκτική φάση :Ο μαέστρος Παναγιώτης Διαμαντής και ο μαέστρος Χάρης Ηλιάδης, καθώς μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από την Πρώτη φάση έως τα τελικά: Gunter Neuhold (Αυστρία), πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Χάρης Ηλιάδης( Ελλάδα ) , Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Ovidiu Balan (Ρουμανία ), Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Μπακάου Μr. Michael Balke (Γερμανία ), Γενικός Διευθυντής Μαγδεμβούργου Θεάτρου Maurizio Cocciolito (Ιταλία ) , Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού “I solisti Aquilani ”Μr. Dario Mannino (Ιταλία ), Διευθυντής του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Οργανισμού MaMusicNosang Geum (Κορέα), Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νταεζόν Roberto Prosseda (Ιταλία )  Διακεκριμένος Πιανίστας ,Decca Καλλιτέχνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος