Θεσσαλονίκη: 35 προσαγωγές – 9 συλλήψεις από τα επεισόδια μετά την πορεία για τον Αλεξ. Γρηγορόπουλο

Έληξαν τα επεισόδια  μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών μετά  ολοκλήρωση των πορειών για την  θλιβερή επέτειο των 13 ετών από τον Θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότωφ εναντίον των αστυνομικών. Αρχικά  υπήρξαν οδομαχίες στην οδό Φιλλίπου. Η ένταση  μεταφέρθηκε κοντά στην Λεωφόρο Νίκης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Αρκετές φθορές έχουν προκληθεί σε αυτοκίνητα λόγω των επεισοδίων ενώ έχουν καεί και κάδοι. Συνολικά  η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε εννέα συλλήψεις και τριάντα πέντε προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων όμως οι 26 αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε συμμετοχή τους στα επεισόδια.

 Όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες, 19 έως 27 ετών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται δύο Κύπριοι κι ένας Λιθουανός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, όπως επίσης για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.  το πρωί της Τρίτης θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τα περαιτέρω.

Από την πρώτη καταγραφή των ζημιών προέκυψαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ΑΤΜ τράπεζας, τζαμαρίες καταστημάτων και κάδους απορριμμάτων που πυρπολήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως πρόχειρα οδοφράγματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος