ertnews.gr

Π. Τσάκωνας: “Πρέπει να συγκροτηθεί ένα συνεκτικό, συμπαγές σύστημα διαχείρισης κρίσεων” (audio)

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Σπουδών Ασφάλειας και Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Παναγιώτης Τσάκωνας μίλησε στον 102 fm της ΕΡΤ3.
07/03 18:24
Π. Τσάκωνας: “Πρέπει να συγκροτηθεί ένα συνεκτικό, συμπαγές σύστημα διαχείρισης κρίσεων” (audio)

Υπέρ της συγκρότησης ενός συνεκτικού, συμπαγούς συστήματος διαχείρισης κρίσεων, κυρίως χαμηλής έντασης, που να μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά και να προλαμβάνει κρίσεις τάχθηκε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Σπουδών Ασφάλειας και Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Παναγιώτης Τσάκωνας μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «θεσμική θωράκιση» εξηγώντας ότι αυτό το σύστημα θα μπορούσε να έχει υπό την εποπτεία του όλους τους φορείς που είναι εντεταλμένοι να διαχειρίζονται κρίσεις, να απαντά με μια φωνή και να ενισχύει τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς.

Υποστήριξε πως το εσωτερικό μέτωπο πρέπει να είναι αρραγές απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και να υπάρχει συνεννόηση προσθέτοντας πως η πολυφωνία που μπορεί να εξελιχθεί σε κακοφωνία, δεν έχει θετικό πρόσημο για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση των εταίρων μας, επεσήμανε πως πρέπει να είναι περιορισμένες οι προσδοκίες μας ως προς τον τρόπο που ο εξωτερικός παράγοντας (είτε κράτη είτε διεθνείς οργανισμοί) είναι διατεθειμένος να παρέμβει και μέχρι ποιου σημείου.

Τέλος, για το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων εκτίμησε πως δε μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα καλύτερο από μια συνύπαρξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version