ertnews.gr

Χ. Γιαλλουρίδης: “Είμαι απαισιόδοξος για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών” (audio)

Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Πάντειου Πανεπιστημίου Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης μίλησε στον 102 fm της ΕΡΤ3,
26/06 17:27
Χ. Γιαλλουρίδης: “Είμαι απαισιόδοξος για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών” (audio)

Ï ×ñéóôüäïõëïò Ãéáëïõñßäçò Ä/ôçò ôïõ (Å.Ð.Êå.Ä) êáé ÊáèçãçôÞò ôçò Ðáíôåßïõ ìéëÜåé óôï ÄéåèíÝò óõíÝäñéï óôïõò Äåëöïýò ÐáñáóêåõÞ 19 ÌáÀïõ 2006. Ôï äéåèíÝò óõíÝäñéï äõíäéïñãáíþíåôáé áðü ôï Éíóôéôïýôï ÐïëéôéêÞò ÓôñáôçãéêÞò ãéá ôçí ÁíÜðôõîç êáé ôçí ÄéáêõâÝñíçóç (ÉÍÅÑÐÏÓÔ) , ôï Éíóôéôïýôï ÔïðéêÞò Áõôïäéïßêçóçò (ÉÔÁ) êáé ôï Åõñùðáúêü Ðïëéôéóôéêü ÊÝíôñï Äåëöþí (ÅÐÊåÄ) ìå èÝìá " Áõôïäéïßêçóç : ÖïñÝáò Äçìïêñáôßáò êáé Ìï÷ëüò Êïéíùíéêþí Áëëáãþí êáé ÁíÜðôõîçò"

Απαισιόδοξος ως προς την άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης εμφανίστηκε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Πάντειου Πανεπιστημίου Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης σχολιάζοντας, στον 102 fm της ΕΡΤ3, την επανεκλογή Ερντογάν.

«Οι Τούρκοι δεν κάνουν τίποτα που δεν είναι οργανωμένο», «τους έπιασαν για να τους έχουν σε διαρκή ομηρία και να τους ανταλλάξουν με τους 8» επανέλαβε υποστηρίζοντας πως ο Ερντογάν είναι εκδικητικός.

Αναφερόμενος στις διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, τόνισε πως πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και σε συνεργασία με τους συμμάχους μας.

Έκανε λόγο για «οθωμανικού τύπου πολιτική» λέγοντας πως ο Ερντογάν έχει το σύνδρομο του ηγεμόνα που ενισχύθηκε με την απόπειρα πραξικοπήματος και πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν είναι ασφαλής ως δομή εξουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version