ertnews.gr

Αν. Δημοσχάκης: “Η επίσκεψη Καραμανλή στη Θράκη έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς” (audio)

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης μίλησε στον 102 fm ΕΡΤ3.
08/05 17:58
Αν. Δημοσχάκης: “Η επίσκεψη Καραμανλή στη Θράκη έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς” (audio)

Στην επίσκεψη Καραμανλή στη Θράκη αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης μιλώντας στον 102 fm ΕΡΤ3.

Ο κ. Δημοσχάκης, που συνόδευε τον πρώην πρωθυπουργό στην περιοδεία του, έκανε λόγο για μια επίσκεψη με ιδιαίτερους συμβολισμούς σε μια χρονική περίοδο έντασης της ρητορικής από την πλευρά της Τουρκίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πολιτικό σκέλος της επίσκεψης, μέσω της αφύπνισης παραγόντων και πολιτών που στοιχίζονται πίσω από τη ΝΔ. Χαρακτήρισε «δυσάρεστο» το γεγονός ότι η ΝΔ δεν εκπροσωπείται στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης και υπογράμμισε πως ο πρώην πρόεδρος απέδειξε με την παρουσία του ότι είναι αρωγός της προσπάθειας που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ για τη νίκη και την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στις εκλογές.

Για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών σημείωσε ότι «ο Έβρος δέχεται ειρηνική εισβολή από οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου», πρόσθεσε πως μετά τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών «έχουν αποθρασυνθεί τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος» και προέβλεψε πως όταν «πέσει» η στάθμη των υδάτων του ποταμού «θα ζήσουμε εφιαλτικές στιγμές». Επιπλέον, στηλίτευσε την πολιτική των «χαλαρών συνόρων» λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης στη χώρα μας.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Τουρκίας στο θέμα των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ εξήγησε πως η Τουρκία επιθυμεί να αλλάξει το στάτους κβο στο Αιγαίο, τη Θράκη, να περιορίσει τη δραστηριοποίηση του ελληνισμού στην Κύπρο και η δική τους κοινότητα να εισπράξει περισσότερα οφέλη από τα ενεργειακά αποθέματα. Εκτίμησε, ωστόσο, πως ό,τι κι αν επιχειρηθεί δε θα τρομάξει την κυπριακή δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version