ertnews.gr

Σπ. Δανέλλης: “Μας προβληματίζει κάθε δημοσκόπηση, γιατί στέλνει ένα μήνυμα” (audio)

06/09 17:36
Σπ. Δανέλλης: “Μας προβληματίζει κάθε δημοσκόπηση, γιατί στέλνει ένα μήνυμα” (audio)

«Μας προβληματίζει κάθε δημοσκόπηση, γιατί στέλνει ένα μήνυμα» επεσήμανε ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 (6/9/2016) και την Ασπασία Βούζη αναφορικά με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δίνει στο Ποτάμι ποσοστό 1,5 % στην πρόθεση ψήφου. «Δυστυχώς, η κοινωνία θέλει να της χαϊδεύουμε τα αυτιά και πατά στην άκρατη ελπίδα» σημείωσε.

Για την ανασύσταση του μεσαίου χώρου υπογράμμισε: «το εγχείρημα που αναλάβαμε είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που θα δείξει τη δυναμική που έχουμε, αν πείσουμε τον κόσμο να ενεργοποιηθεί ξανά, αν δουν ότι αυτήν τη φορά υπάρχουν οι συνθήκες ο χώρος αυτός να πατήσει στα πόδια του».

Σύμφωνα με τον κ. Δανέλλη το προγραμματικό πεδίο στο οποίο μπορούν να συνυπάρξουν οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου θα αφορά εκείνες τις μεταρρυθμίσεις – αλλαγές που δεν έγιναν «λόγω του λαϊκισμού και των πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος».

Για τις τηλεοπτικές άδειες εξήγησε ότι «έπρεπε το ΕΣΡ να συσταθεί νόμιμα -και μπορούσαμε να το κάνουμε αν υπήρχε πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και ας άφηνε έκθετη τη ΝΔ αν διαφωνούσε- και να αποφασίσει για το νέο, καθαρό πια από τις παλιές αμαρτίες, τηλεοπτικό τοπίο».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της ευθανασίας, με αφορμή τον τρόπο που επέλεξε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος να διαχειριστεί την ασθένειά του ζητώντας, παράλληλα, από τον Σταύρο Θεοδωράκη να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία, σημείωσε: «ήρθε η στιγμή να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να φεύγουμε από τη ζωή με αξιοπρέπεια. Μια ώριμη κοινωνία οφείλει να συζητήσει και να αντιμετωπίσει. Το Ποτάμι θα πάρει πρωτοβουλία, ώστε να ανοίξει αυτός ο διάλογος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version