Νοσηλεύτρια έσωσε τη ζωή 72χρονου με απινιδωτή του δήμου Καλαμαριάς

Τη νοσηλεύτρια που έσωσε τη ζωή ενός 72χρονου έξω από το  Κέντρο Υγείας Εθνικής Αντιστάσεως, χρησιμοποιώντας απινιδωτή του Δήμου Καλαμαριάς, υποδέχτηκε στο γραφείο του για να τη συγχαρεί, ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Το ότι σώθηκε μία ζωή με τη χρήση του απινιδωτή είναι πολύ σημαντικό, γιατί μπορεί να παρακινήσει κι άλλους συμπολίτες μας να εκπαιδευτούν στην  ΚΑΡΠΑ, έτσι ώστε όταν κριθεί αναγκαίο, να δώσουν τις πρώτες βοήθειες», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Η κα Παναγιώτα Ντέντα εργαζόταν στο εμβολιαστικό κέντρο, του Κ.Υ Εθνικής Αντιστάσεως όταν ενημερώθηκε πως ένας ηλικιωμένος άντρας, που είχε συνοδεύσει τη σύζυγό του για εμβολιασμό, είχε καταρρεύσει έξω και είχε χάσει τις αισθήσεις του.

«Έσπευσα στο σημείο κι εφάρμοσα το πρωτόκολλο της ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) το βλέπω, ακούω αισθάνομαι. Διέγνωσα ότι είναι σε ανακοπή, οπότε άρχισα να κάνω συμπιέσεις. Χρησιμοποίησα τον απινιδωτή που βρήκα μπροστά μου, τον οποίο είχε τοποθετήσει ο Δήμος» περιέγραψε η νοσηλεύτρια και συνέχισε: «Ήταν συγκινητικό. Υπήρχε πολύς κόσμος. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ και τον συνδέσανε στο μόνιτορ, μου έκαναν νόημα «συγχαρητήρια έχει σφυγμό». Ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί κι εγώ να κλαίω. Ούτως ή άλλως είναι κρίσιμη η στιγμή, όταν έχεις μια ζωή στα χέρια σου» είπε συγκινημένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καλαμαριά έχουν τοποθετηθεί 43 απινιδωτές σε στρατηγικά σημεία του Δήμου, ώστε να υπάρχει πρόσβαση όταν παραστεί ανάγκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος