ertnews.gr

Ενισχύεται το Δίκτυο Ανακύκλωσης στο Δήμο Παύλου Μελά

Ξεκίνησε τις τελευταίες 10 ημέρες το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, που προβλέπει σημαντικές αλλαγές στη συλλογή και διαχείριση της ανακύκλωσης.
03/02 14:07
Ενισχύεται το Δίκτυο Ανακύκλωσης στο Δήμο Παύλου Μελά

Ξεκίνησε τις τελευταίες 10 ημέρες να υλοποιείται στο Δήμο Παύλου Μελά, το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, που προβλέπει σημαντικές αλλαγές στη συλλογή και διαχείριση της ανακύκλωσης.

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας είχε την ευθύνη τα τελευταία χρόνια και
ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) συνεχίζει με δικό του νέο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει 3 ειδικά αυτοκίνητα-πρέσες ανακύκλωσης και 1.350 νέους κάδους ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά με απώτερο στόχο την κυκλική οικονομία και αειφόρο ανάπτυξη, σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, εφαρμόζοντας την πυραμίδα της ορθής διαχείρισης των Απορριμμάτων με πρόληψη-μείωση, διαλογή στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση, ανακύκλωση και ελαχιστοποίηση της υγειονομικής ταφής, για ένα καθαρότερο και φιλικότερο περιβάλλον για όλους και κυρίως για τις επόμενες γενιές.

Η υλοποίηση του προγράμματος προβλέπει ότι τα δρομολόγια συλλογής θα είναι πλέον καθημερινά και ήδη ξεκίνησε σταδιακά η αλλαγή των παλιών κάδων ανακύκλωσης και η αντικατάστασή τους από νέους.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο Δήμος θα έχει αυξήσει τους κάδους από 750 σε 1.350, έτσι ώστε να πυκνώσει το δίκτυο των μπλε κάδων σε όλες τις γειτονιές.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η ενημερωτική καμπάνια προώθησης της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που θα διαρκέσει ένα μήνα.
Στο διάστημα αυτό θα δοθεί ειδικός σάκος ανακύκλωσης και ενημερωτικό υλικό στην προσπάθεια αύξησης της ανακύκλωσης.

Επίσης στα πλαίσια της ενημέρωσης ξεκινάνε δράσεις και προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου, που θα ολοκληρωθούν στις 4 και 5 Μαϊου 2017 στην 3η Περιβαλλοντική Συνάντηση Σχολικών Μονάδων με βιωματικά και διαδραστικά παιχνίδια και το Λούνα-Παρκ Ανακύκλωσης.

Στο επόμενο βήμα βάση του ΤΟΣΔΑ θα αναπτυχθεί δίκτυο ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή(ξεχωριστά ρεύματα-χαρτί, αλουμίνιο, pet) στις σχολικές μονάδες του Δήμου και θα λειτουργεί με ανταποδοτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version