ertnews.gr

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολισμού για παιδιά άνω των 12 ετών- Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς

30/07 10:02

Την υποχρέωση να προσκομίσουν κατά την είσοδό τους στα σχολεία της χώρας, πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό εργαστηριακό τεστ, θα έχουν οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές τη νέα σχολική χρονιά. Σε διαφορετική περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να εισέλθουν στα σχολεία, ενώ θα τεθούν άμεσα σε αναστολή καθηκόντων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι δεν είναι τιμωρία αλλά είναι για την προστασία της δημόσια υγείας και ότι η αναστολή θα είναι επ αόριστον, έως ότου εμβολιαστούν ή προσκομίσουν αρνητικό μοριακό τεστ.

Η μετάλλαξη Δ εξακολουθεί να σαρώνει τη χώρα με τις εισαγωγές και τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά. Οι επιστήμονες υποδεικνύουν ως μόνη λύση τον εμβολιασμό.  Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα νησιά με τη θετικότητα να έχει χτυπήσει “κόκκινο” σε Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Σαντορίνη αλλά και στο Ρέθυμνο.

Καμπανάκι κινδύνου για τη λειτουργία του νοσοκομείου Χανίων  χτυπά ο πρόεδρος των εργαζομένων Βαρδής Γεωργακούδης, επισημαίνοντας ότι 400 περίπου άτομα είναι ανεμβολίαστα και θα πρέπει να βγουν σε ανατολή.

Η μετάλλαξη Δ πλήττει κυρίως τους νέους, οι επιστήμονες όμως ανησυχούν πως αυτή η αύξηση θα περάσει και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών. Τα ραντεβού μπορούν να κλείσουν στο emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία, και τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Επιμέλεια: Φρόσω Βαρβάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version