ΕΡΤ3 – Ένας αιώνας σε φιλμ: Ο νέος κανόνας των ισχυρών οικογενειών της Αμερικής – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)

 Κάθε Πέμπτη, στις 23:00   
ΕΡΤ3 – Ένας αιώνας σε φιλμ: Ο νέος κανόνας των ισχυρών οικογενειών της Αμερικής – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά Ντοκιμαντέρ  (trailer)
«A CENTURY ON FILM»
Έτος παραγωγής: (2016)

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Μ.Βρετανίας 2016 που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια.
Αυτή η σειρά ορόσημο ανατρέχει στην ιστορία του ταραχώδους 20ου αιώνα. Με πρόσβαση σε σπάνια αρχεία, από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο έως τις αντιπολεμικές διαμαρτυρίες του Βιετνάμ, τη ναζιστική προπαγάνδα έως την άνοδο των παγκόσμιων τρομοκρατικών οργανώσεων, μαρτυρεί έναν πραγματικά καθοριστικό αιώνα στην ανθρώπινη ιστορία που αποτυπώνεται στο φιλμ, όπως συνέβη, από τους ανθρώπους που την έζησαν

Eπεισόδιο 2Ο νέος κανόνας των ισχυρών οικογενειών της Αμερικής [The New Rule of America’s Powerful Families]

Στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντικατέστησαν τα ευρωπαϊκά έθνη ως υπερδύναμη. Η κινητήριος δύναμη της χώρας ήταν κοινοπραξίες στις οποίες ηγούνταν οικογένειες. Οι κληρονόμοι επεκτάθηκαν σε πολλές νέες βιομηχανίες, μετατρέποντας τη νέα χώρα σε αυτοκρατορία του καπιταλισμού.
Θα δούμε την εξέλιξη του σύγχρονου καπιταλισμού μέσα από προσωπικές ερασιτεχνικές ταινίες των οικογενειών Τζέι Π. Μόργκαν (Βασιλιά των Τραπεζών), του Τζέι Ντι Ροκφέλερ (Βαρόνου του Πετρελαίου) και του μεγιστάνα των αυτοκινήτων Χένρι Φορντ.

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  https://www.ertflix.gr/category/ksena-docs/, την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ