Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο Inspire Project 2023

Παράλληλα με την παρουσίαση της έκθεσης «Ένταση. Σενάρια μέλλοντος και άλλες ιστορίες», αποτέλεσμα του εργαστηρίου Inspire Project 2023 υπό την καθοδήγηση των φετινών προσκεκλημένων καλλιτεχνών Μιχαήλ Καρίκη και Albert Barqué-Duran, το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και το Inspire Project προσκαλούν καλλιτέχνες, που έχουν στο ενεργητικό τους εργασίες που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ανοιχτή διαδικασία για την απονομή του Βραβείου Inspire 2023.

Το Inspire Project, που παρουσιάστηκε στην πρώτη του εκδοχή το 2012, λειτουργεί ως πλατφόρμα προώθησης και υποστήριξης της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από δύο βασικούς άξονες δράσης: α) τη διοργάνωση εργαστηρίων που εμψυχώνονται από διακεκριμένους καλλιτέχνες και απευθύνονται σε νέους συναδέλφους τους με στόχο την παραγωγή νέων έργων μέσα από συμμετοχικές, εργαστηριακές εκπαιδευτικές διαδικασίες και β) την ανάδειξη καλλιτεχνικών έργων/συνόλων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο άλλων εργαστηρίων ή προγραμμάτων residency μέσα από τον θεσμό του Βραβείου Inspire.

To Βραβείο Inspire, νεότερος θεσμός του Inspire Project, απονέμεται σε εικαστικό, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας, για εργασία που έχει ήδη παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency ανά τον κόσμο και διακρίνεται για τη σύλληψη, την πρωτοτυπία, τον προβληματισμό και την συνάφειά της με τον χώρο στον οποίο έχει παρουσιαστεί και με τον οποίο δυνητικά συνδιαλέγεται. Το Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου 2023 σε ειδική εκδήλωση.

Καλλιτέχνες που τιμήθηκαν με το Βραβείο Inspire στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις είναι ο Κωστής Βελώνης (2017), η Ζωή Γιαμπουλντάκη (2019), η Κυριακή Γονή (2020) και η Στεφανία Στρούζα (2021), για τα έργα τους που παράχθηκαν στο Μεξικό, στο πλαίσιο της Residency Casa Maauad της Πόλης του Μεξικού το 2016, στο Bamberg της Βαυαρίας, στο πλαίσιο residency στο Internationales Könstlerhaus (Villa Concordia), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και, τέλος, στην Πόλη του Μεξικού με την υποστήριξη του Austrian Cultural Forum και στο MANA Contemporary στις ΗΠΑ, αντίστοιχα.

To Inspire Project συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αποστέλλοντας:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023, 18:00

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος