ertnews.gr

Το αστυνομικό θρίλερ «Νικίτα» στην ΕΡΤ2

20/07 10:00
Το αστυνομικό θρίλερ «Νικίτα» στην ΕΡΤ2

Το αστυνομικό θρίλερ «Νικίτα» (La Femme Nikita) , παραγωγής Γαλλίας 1990, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 20 Iουλίου 2019 και ώρα 22:00.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Λικ Μπεσόν.

Μουσική: Ερίκ Σερά.

Παίζουν: Αν Παριγιό, Ζαν Ρενό, Τσεκί Καριό, Ζαν Μορό, Μαρκ Ντιρέ, Πατρίκ Φοντανά

Το αστυνομικό θρίλερ «Νικίτα» στην ΕΡΤ2

Υπόθεση: Αστυνομικό θρίλερ εμπνευσμένο από τη χολιγουντιανή επιτυχία «Κωδικό όνομα: Νίνα».

Μετά την καταδίκη της για το φόνο ενός αστυνομικού, η ατίθαση Νικίτα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην εκτέλεσή της ή την εκπαίδευσή της ως επαγγελματία δολοφόνου σε μια μυστική κρατική υπηρεσία.

Με την καινούργια της ταυτότητα και μια καινούργια ζωή, με τον σαδιστή αρχηγό της να την καταδυναστεύει, η Νικίτα μετατρέπεται στην κοσμική «Ζοζεφίν», μια βίαιη, αλλά αριστοκρατική και κομψή, μηχανή θανάτου…

Ο Λικ Μπεσόν δίνει τη δική του ερμηνεία στον όρο «μοιραία γυναίκα» και τολμά να καταρρίψει  τα ταμπού για το φύλο των πρωταγωνιστών στις ταινίες δράσης.

Η εκρηκτική Αν Παριγιό πρωταγωνιστεί σ’ αυτήν την καλτ περιπέτεια, που έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς, κερδίζοντας το Βραβείο Σεζάρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Η ταινία ήταν υποψήφια για άλλα 8 Σεζάρ και για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ τιμήθηκε με άλλα έξι βραβεία παγκοσμίως και είχε συνολικά 17 υποψηφιότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version