ertnews.gr

ΕΡΤ2 – «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: ζεις μονάχα δυο φορές»

29/03 01:00
ΕΡΤ2 – «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: ζεις μονάχα δυο φορές»

Ο θρυλικός Πράκτωρ 007 στην ΕΡΤ! Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στις 22:30, η ΕΡΤ2 μεταδίδει την περιπέτεια κατασκοπείας «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: ζεις μονάχα δυο φορές» (You only live twice), παραγωγής Αγγλίας 1967.

Σκηνοθεσία: Λιούις Γκίλμπερτ.

Σενάριο: Ρόαλντ Νταλ.

Μουσική: Τζον Μπάρι.

Παραγωγή: Άλμπερτ Μπρόκολι, Χάρι Σάλτσμαν.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Μίε Χάμα, Ακίκο Γιακαμπαγιάσι, Τετσούρο Τάμπα, Κάριν Ντορ, Λόις Μάξγουελ, Ντόναλντ Πλέζενς, Μπέρναρντ Λι, Ντέσμοντ Λιουέλιν.

Διάρκεια117΄

ΕΡΤ2 – «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: ζεις μονάχα δυο φορές»

Υπόθεση: Η αποστολή του Πράκτορα 007 είναι σε ένα μικρό νησί της Ιαπωνίας. Σ’ αυτό το νησί, ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης ΣΠΕΚΤΡ, ο Μπλόφελντ, περιστοιχίζεται από γάτες, κατοικεί σε ένα ανενεργό ηφαίστειο, έχει κατασκευάσει μυστική βάση και καταστρώνει μεγαλεπήβολα, εγκληματικά σχέδια. Σκοπεύει να κλέψει ρωσικά και αμερικανικά διαστημόπλοια, έτσι ώστε η μία πλευρά να στραφεί εναντίον της άλλης και να προκληθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος κι εκείνος και η εγκληματική οργάνωση ΣΠΕΚΤΡ να αποκτήσουν τον έλεγχο όλου του κόσμου.

Η ταινία προτάθηκε για το κινηματογραφικό βραβείο BAFTA Καλύτερης Βρετανικής Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης σε έγχρωμη ταινία.

Ο Τζέιμς Μποντ χρησιμοποιεί εντυπωσιακά εφέ, τα γυρίσματα έγιναν σε εξωτικές τοποθεσίες και ο Πράκτορας 007 καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού του ώς το τελευταίο λεπτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version