Αφιέρωμα στο θέατρο στην ΕΡΤ3

Αφιερωμένη στο θέατρο είναι η εκπομπή της ΕΡΤ3 “ALLERT3”, που επιμελείται και παρουσιάζει η Χριστίνα Σιγανίδου, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, στις 22:05.

Σε μία εις βάθος συζήτηση για τα 50 χρόνια των «Δημητρίων», στο στούντιο φιλοξενούνται η Γιάννα Τσόκου (θεατρολόγος), η Έλλη Χρυσίδου (εικαστικός, αντιδήμαρχος Πολιτισμού), η Θούλη Μισιρλόγλου (ιστορικός Τέχνης, συντονίστρια του καλλιτεχνικού προγράμματος των «Δημητρίων»). Παρουσιάζονται, επίσης, οι αφίσες των «Δημητρίων», από το 1965 έως σήμερα, μέσα από τις οποίες γίνεται μία αναδρομή σ’ αυτές τις πέντε δεκαετίες.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η Κορίνα Βασιλειάδου και ο Χάρης Πεχλιβανίδης μιλούν για τη βραβευμένη από το νορβηγικό υπουργείο Πολιτισμού παράσταση με τίτλο «Ορυχείο Ίψεν: η ελπίδα ήρθε;», που ανεβάζουν στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης, διευθυντής του Φεστιβάλ Λαζαριστών, παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Παντομίμας «Mime Festival». Μαζί του ο Ιάπωνας Ταντάσι Έντο, ο οποίος αναφέρεται στο αφιέρωμα στην Πίνα Μπάους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.


 Info

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Χριστίνα Σιγανίδου

Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος

Παραγωγή: Αργύρης Δούμπλατζης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος