18:00 | «Οίνος ο αγαπητός» – (Μονεμβασιά) στην ΕΡΤ3

Στην Λακωνία και την Μονεμβασιά μας ταξιδεύει το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Οίνος ο αγαπητός», που θα παρακολουθήσετε σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, στις 18:00, στην ΕΡΤ3.

Δείτε σήμεραΛακωνία (Μονεμβασιά)

Ο «Οίνος ο αγαπητός» και ο οινολόγος δόκτωρ Δημήτρης Χατζηνικολάου ταξιδεύουν στη Λακωνία για να γνωρίσουμε τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών και τους οίνους της.
Ο πιο διάσημος οίνος της περιοχής είναι ο λευκός λιαστός οίνος Μονεμβασιά – Μαλβαζία, ένα γλυκό κρασί που παραγόταν στη Μονεμβασιά τον Μεσαίωνα και έφευγε από το λιμάνι της καστροπολιτείας για να ταξιδέψει σε όλον τον τότε κόσμο.
 18:00 | «Οίνος ο αγαπητός» – (Μονεμβασιά) στην ΕΡΤ3
Πρώτη στάση η Οινοποιητική Μονεμβασιάς στις Βελιές, του Γιώργου και της Έλλης Τσιμπίδη. Ο Γιώργος Τσιμπίδης μας μιλά για την ιστορία του διάσημου οίνου Μονεμβασιά – Μαλβαζία και τον αγώνα που έδωσε για την αναβίωσή του στην περιοχή και την αναγνώρισή του ως οίνου ΠΟΠ το 2010. Οι κόρες τους Μαριαλένα, γεωπόνος, και η Αναστασία, χημικός οινολόγος, μας μιλούν για την οικογενειακή επιχείρηση και για τα σχέδιά τους για το μέλλον. Δοκιμάζουμε τα κρασιά τους που είναι όλα από γηγενείς ποικιλίες παρέα με την Μαριαλένα, την Αναστασία και την μητέρα τους Έλλη Τσιμπίδη, συζητώντας γι’ αυτά, για τα εδέσματα που ταιριάζουν, για την δυνατότητα παλαίωσης και για τις μεθόδους οινοποίησης.
Περπατάμε στα πετρόκτιστα σοκάκια του μεσαιωνικού κάστρου της Μονεμβασιάς, πατρίδας του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου και μαθαίνουμε για την ιστορία του.
Στο Κτήμα Θεοδωρακάκου στο χωριό Δαφνί, ο Νίκος Θεοδωρακάκος μας μιλά για την 100 χρόνων ιστορία της οικογένειάς του στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση, για τις τοπικές ποικιλίες και για τον αναπαλαιωμένο μανιάτικο πύργο που δεσπόζει στο κτήμα. Δοκιμάζουμε τα κρασιά του κτήματος συζητώντας γι’ αυτά, για τη βιολογική καλλιέργεια, για την επιλογή του να καλλιεργεί μόνο τοπικές ποικιλίες, για την μεγάλη του αγάπη για τη λευκή κυδωνίτσα αλλά και για το μαυρούδι και την μαλβαζία.

18:00 | «Οίνος ο αγαπητός» – (Μονεμβασιά) στην ΕΡΤ3ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ -παρουσίαση/αρχισυνταξία
ΑΛΕΞΗΣ ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ -σκηνοθεσία/μοντάζ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΟΛΑΡΟΥ -σενάριο
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – Δ/ση παραγωγής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος