Βόλος: Ρύθμιση  για το άνοιγμα των καταστημάτων του κέντρου την Κυριακή

Αίτημα, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων στο κέντρο του Βόλου, την ερχόμενη Κυριακή 4 Οκτωβρίου, κατά την οποία θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου, τρία κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα, με 5.000 τουρίστες, καταθέτει το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Το ίδιο μάλιστα, θα ζητήσει να συμβεί και για την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, οπότε θα έχουμε την έλευση και άλλου κρουαζιερόπλοιου, με 2.500 τουρίστες.

Τα παραπάνω ανάφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να συμπεριληφθεί η πόλη και συγκεκριμένα, το εμπορικό της κέντρο, σε ειδική ρύθμιση ώστε να επιτρέπεται το κατ’ εξαίρεση άνοιγμα των καταστημάτων, τις Κυριακές που έχουμε έλευση κρουαζιερόπλοιων, ακόμη και καθ’ υπέρβαση του ορίου των επτά Κυριακών το χρόνο.

Ζήτησε μάλιστα, να υπάρξει παρέμβαση για το θέμα και των βουλευτών του Νομού, για τους οποίους ο κ. Μπασδάνης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, εξαιτίας του γεγονότος ότι τους ζητήθηκε συνάντηση για το θέμα της κρουαζιέρας και για τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση, πλην του κ. Μπουκώρου, όπως είπε, ενώ αρνήθηκε ότι το αίτημα για ειδική ρύθμιση όσον αφορά στις κρουαζιέρες, κατατέθηκε καθυστερημένα.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει μόνο εισπρακτικούς νόμους και να μην νοιάζεται για την αγορά. Η πόλη μας αυτή την στιγμή, δοκιμάζεται από την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων που είναι κοντά στο 60%» τόνισε ο κ. Μπασδάνης, προσθέτοντας πως οι τουρίστες της κρουαζιέρας μπορούν να αφήσουν  λεφτά στην πόλη, καθώς είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου και υπολογίζεται ότι ξοδεύουν μέχρι και 10.000 – 20.000 ευρώ την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη Κυριακή θα στηθεί από τον Δήμο Βόλου, περίπτερο υποδοχής των τουριστών, στο τέρμιναλ του λιμανιού, ενώ ο Σύλλογος Αργοναυτών θα ενημερώσει τους τουρίστες για την Αργώ.

Αναφορικά με το θέμα, αν οι έγιναν έγκαιρα ή όχι, οι σχετικές ενέργειες, ο κ. Οντόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει εξασφαλίσει ομόφωνη απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, όταν ερχονται κρουαζιερόπλοια και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να επιβληθεί. Πρόσθεσε πάντως, ότι η πλειοψηφία των καταστηματαρχών του κέντρου (από την Γαλλίας και κάτω) βλέπουν θετικά μια τέτοια προοπτική.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχόων, κ. Γερ. Μαρκόπουλος, τόνισε ότι ο κλάδος του έλαβε απόφαση όπως  τα καταστήματά τους μένουν ανοιχτά, όταν έρχονται κρουαζιερόπλοια, δεδομένου ότι, αποδεδειγμένα, η κρουαζιέρα τους αποφέρει κέρδος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος