Βόλος: Εγγραφές για τα παιδικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 10 ετών. Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα στοιχεία της φυσικής μας ιστορίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από κατασκευές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου είναι τα εξής:

  • Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον κόσμο των Δεινοσαύρων. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο μήνες, τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκκαλα και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν. Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών.

  • Εργαστήρι Πειραμάτων

Στο νέο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά μαθαίνουν πως μέσα από το πείραμα αποκτάμε τη γνώση για τα φυσικά φαινόμενα. Στα παιδιά παρέχεται εξοπλισμός και φυλλάδια εργασίας για την πραγματοποίηση πειραμάτων. Η κάθε ομάδα διαθέτει το δικό της εργαστήριο, με μικροσκόπια, προσωπικό εξοπλισμό και άλλα υλικά προκειμένου να πραγματοποιηθεί ορθά το κάθε πείραμα. Έννοιες όπως η βαρύτητα, η τριβή, η ταχύτητα, ο μαγνητισμός, οι πρώτες ύλες των καθημερινών μας υλικών εξηγούνται μέσα από το πείραμα και τη βιωματική μάθηση. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο μήνες. Απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 10 ετών.

  • Μικροί Παλαιοντολόγοι

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα ζώα που έζησαν στην Ελλάδα στο γεωλογικό παρελθόν. Κάθε παιδί ως μικρός παλαιοντολόγος σκάβει και ανακαλύπτει απολιθώματα από οργανισμούς του παρελθόντος. Σκάβοντας ανακαλύπτουν απολιθώματα θηλαστικών ζώων, όπως ύαινες, ελέφαντες, αρκούδες και λιοντάρια. Το πρόγραμμα διαρκεί δύο μήνες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους από τη Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-13:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555, 6973034810 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος