Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα 14 εκ των συνολικά 28 συλληφθέντων που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που λειτουργούσε υπό τον μανδύα ακροδεξιάς οργάνωσης. Οι 13 ανήλικοι που απολογήθηκαν χθες για την υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.
Οι απολογίες είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη, αλλά τελικά απολογούνται σήμερα 13, καθώς ο ένας που φέρεται ως εγκέφαλος, ως οργανωτής δηλαδή, πήρε και αυτός παράταση για να απολογηθεί την Τρίτη. Όλοι κατηγορούνται ως μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκη, ενώ χθες απολογήθηκαν 13 ανήλικα μέλη της οργάνωσης.
Η διαδικασία ήταν χθες μαραθώνια, κράτησε περισσότερο από 10 ώρες και όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως εμφάνιση αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων και αναμορφωτικά μέτρα.
Όσοι απολογήθηκαν χθες αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, για τα επεισόδια και τις βίαιες ληστείες με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και άλλες κατηγορίες και είπαν ότι απλώς ήταν μέλη μιας πλατφόρμας διαδικτυακής.
Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 30 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 28. Ένας ανήλικος φέρεται να βρίσκεται εκτός Ελλάδος στη Σουηδία και ένας ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί.
Ρεπορτάζ: Κώστας Μπούρης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος