«Στις φλόγες πολυκατοικίες σε κάθε συνοικία»: Το Κίεβο καταγγέλλει ολομέτωπη επίθεση της Ρωσίας, ενώ φλέγεται το Νοβοροσίσκ – 4 νεκροί

Τουλάχιστον 430 drones και 18 πύραυλοι Ισκαντέρ, έπληξαν το Κίεβο και δεκάδες άλλες πόλεις της Ουκρανίας όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δίνοντας προσωρινό απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 27 τραυματίες.

Την ίδια ώρα το ρωσικό λιμάνι Νοβοροσίσκ σταμάτησε τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου λόγω μαζικής ουκρανικής επίθεσης με drone πυροδοτώντας αύξηση κατά περίπου 2% στη διεθνή τιμή του πετρελαίου εν μέσω φόβων για την προσφορά. Στις φλόγες τυλίχθηκε ο τερματικός σταθμός Sheskharis, ζημιές προκλήθηκαν σε ελλιμενισμένο πλοίο, σε πολυκατοικίες και σε ένα πετρελαιοφόρο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Το ουκρανικό υπουργείο ενέργειας ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι οι ρωσικές επιθέσεις έπληξαν ξανά ενεργειακές υποδομές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε περιοχές του Κιέβου, της Οδησσού στα νότια και του Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

«Ήταν ειδικά σχεδιασμένη επίθεση για να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά σε ανθρώπους και αμάχους», δήλωσε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram. Πρόσθεσε ότι η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν υπέστη ζημιές από θραύσματα πυραύλου Iskander.

Δεκαπέντε άνθρωποι νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα σε κρίσιμη κατάσταση και μιας εγκύου.

«Στις φλόγες πολυκατοικίες σε κάθε συνοικία»: Το Κίεβο καταγγέλλει ολομέτωπη επίθεση της Ρωσίας, ενώ φλέγεται το Νοβοροσίσκ – 4 νεκροί

Στην περιοχή Νταρνίτσκι, συντρίμμια έπεσαν στην αυλή εκπαιδευτικού ιδρύματος, ένα αυτοκίνητο έπιασε φωτιά αφού χτυπήθηκε από θραύσματα . Σε άλλη συνοικία συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε τρεις πολυκατοικίες και προκάλεσαν πυρκαγιά.

Στην περιοχή Σεβτσενκίβσκι, έπεσαν συντρίμμια που προκάλεσαν πυρκαγιά κοντά σε ιατρική μονάδα, ενώ στην περιοχή Χολοσίεφσκι, τα συντρίμμια προκάλεσαν πυρκαγιά σε ιατρική εγκατάσταση. Πυρκαγιές σε κτήρια ξέσπασαν στις περιοχές Ντεσνιάνσκι και Σολομιάνσκι.

«Στις φλόγες πολυκατοικίες σε κάθε συνοικία»: Το Κίεβο καταγγέλλει ολομέτωπη επίθεση της Ρωσίας, ενώ φλέγεται το Νοβοροσίσκ – 4 νεκροί

Στην περιοχή του Κιέβου, οι ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές σε κρίσιμες υποδομές σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Ένας 55χρονος άνδρας στο Μπίλα Τσέρκβα υπέστη θερμικά εγκαύματα και νοσηλεύτηκε.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση διαβεβαιώνει ότι το Κίεβο θα συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις αλλά προειδοποιεί ότι η Ουκρανία πρέπει να καταπολεμήσει τη διαφθορά, στον απόηχο του σκανδάλου.

Πηγές: Reuters, Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος