Στήριξη της ΑΔΕΔΥ στο Athens Pride

Τη στήριξή της στη διοργάνωση του Athens Pride, που διοργανώνεται στις 11 Ιούνη στην πλατεία Κλαυθμώνος, εξέφρασε η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ, σχολιάζει πως: “Οι μέρες περηφάνειας «Pride» αποτελούν πολιτικά γεγονότα που οφείλει να στηρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο γιατί αφορούν δικαιώματα που διεκδικεί ένα τμήμα της εργατικής τάξης αλλά και επειδή αφορούν τον συνολικότερο αγώνα ενάντια στην καταπίεση, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Οι διακρίσεις με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, την εθνικότητα είναι το ρατσιστικό όπλο στα χέρια του συστήματος προκειμένου να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να τους αποπροσανατολίσει σε σχέση με το ποιοι ευθύνονται για τη φτώχεια, την καταπίεση, μετατρέποντας τους «διαφορετικούς» σε αποδιοπομπαίους τράγους και στόχους των φασιστών δολοφόνων.

Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αξιοποιώντας τη ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονίων, της λιτότητας και της ανεργίας προχώρησαν σε επιθέσεις όχι μόνο ενάντια στους μετανάστες και την Αριστερά, φτάνοντας στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και σε επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων. Σήμερα προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη δίκη που διεξάγεται εναντίον τους και να «πέσουν στα μαλακά».

Στήριξη της ΑΔΕΔΥ στο Athens PrideΤέλος η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι: “Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ συνδέονται με τους αγώνες της εργατικής τάξης. Μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων για δημόσια και δωρεάν υγεία μπορούμε να αυξήσουμε την χρηματοδότηση των νοσοκομείων και την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών για όλους-ες. Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας σημαίνει, μεταξύ άλλων, και τον αποκλεισμό των οροθετικών από τα αντιρετροϊικά φάρμακα, όπως είδαμε πρόσφατα. Συνεπάγεται επίσης και τον αποκλεισμό των τρανς ατόμων, καθώς και μια σειρά άλλες διακρίσεις. Το κίνημα των εκπαιδευτικών για προσλήψεις έχει τη δύναμη να οδηγήσει σε μια παιδεία χωρίς ρατσισμό και σεξισμό.

Στηρίζουμε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) στην Αθήνα και άλλες πόλεις και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά. Ενάντια στον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία προτάσσουμε την ενότητα της εργατικής τάξης, διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλες και όλους”.

Σχετικές ειδήσεις:

Athens Pride το Σάββατο 11 Ιουνίου στην Αθήνα

Athens Pride: Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββάτου 11 Ιουνίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος