Σκόπελος: Θαύμα που δεν υπήρξαν θύματα – Συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο

Συνεδριάζει εκτάκτως, από τις τρεις το μεσημέρι, το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου, μετά τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για το νησί, η χθεσινή, σφοδρή βροχόπτωση.
Η δύναμη του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, ενισχυμένη και από δέκα άνδρες της Π.Υ. Βόλου που μετέβησαν στην Σκόπελο με τον διοικητή του, κ. Χαρ. Πόζογλου, επιλήφθηκαν 140 συμβάντων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Σκοπέλου, κ. Ευαγ. Καραμίντζας, η πλειοψηφία των κλήσεων αυτών, αφορούσε άντληση υδάτων, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις πτώσης δένδρων, στο δάσος, καθώς και απεγκλωβισμού κτηνοτρόφων και ζώων.

Στο μεταξύ, στο νησί μετέβη το απόγευμα, κλιμάκιο του ΚΚΕ από την Μαγνησία, με επικεφαλής τον βουλευτή, κ. Κώστα Στεργίου, ο οποίος κατηγορεί τη δημοτική Αρχή Σκοπέλου για ολιγωρία ως προς τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, ο κ. Στεργίου κατήγγειλε πως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να παρθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την δημοτική αρχή, ώστε να αρχίσουν να προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση έργων προστασίας και αντιπλημμυρικής προστασίας. Η πρόταση ωστόσο, απορρίφθηκε.

Στην ευλογία του πολιούχου του νησιού, Αγίου Ρηγίνου, απέδωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, κ. Μαίρη Διαμάντη, το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα.
“Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι, τι θα συνέβαινε αν η καταστροφή αυτή γινόταν ένα μήνα πριν, στο φουλ της τουριστικής περιόδου” τόνισε η κ. Διαμάντη, προσθέτοντας πως οι τουρίστες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Σκόπελο, δείχνουν απίστευτη συμπαράσταση και δηλώνουν πως δεν θέλουν να φύγουν. Η κ. Διαμάντη επαίνεσε ακόμη, την ετοιμότητα των κρατικών φορέων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, εκφράζοντας την ευχή, τα έργα που πρέπει να γίνουν, να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό, ώστε το νησί να είναι έτοιμο το Πάσχα, να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος