ertnews.gr

Ρέντσι με Ολάντ και Μέρκελ “για το μέλλον της Ευρώπης”

22/08 16:04
Ρέντσι με Ολάντ και Μέρκελ “για το μέλλον της Ευρώπης”

 “Επανεκκίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης” θα είναι ο στόχος της συνάντησης που θα έχει σήμερα Δευτέρα 22/8 ο Ματέο Ρέντσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

Οι τρεις ηγέτες θα συναντηθούν για να συζητήσουν το μέλλον της Ευρώπης, και θα προετοιμάσουν τη σύνοδο κορυφής του Σεπτεμβρίου στην οποία θα συζητηθούν οι επιπτώσεις του Brexit.

«Ο στόχος της Δευτέρας είναι να επιδείξουμε την ενότητα των τριών μεγαλύτερων χωρών της Ευρώπης, όχι να δημιουργήσουμε μια συγκεκριμένη λέσχη» ανέφερε διπλωματική πηγή, διευκρινίζοντας ότι βασικός στόχος είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβας.

Στη συνέντευξη του ο ιταλός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα του θα διεξαχθούν το 2018, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους σε συνάντηση στο θέρετρο Βερσίλια της κεντρικής Ιταλίας υποστήριξε ότι «στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε μόνον ζημιές». Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι για το μέλλον της Ιταλίας και της Ευρώπης έχει βασική σημασία να δοθεί νέα ώθηση στις επενδύσεις και στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΑΕΠ της χώρας του θα σημειώσει φέτος άνοδο η οποία να αγγίξει τουλάχιστον το 1%.

Ενόψει της διάσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο νησί του Βεντοτένε, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης τόνισε πως «ο ρόλος της χώρας του είναι να οικοδομεί γέφυρες, έστω και αν τελευταία είναι της μόδας εκείνοι οι οποίοι υψώνουν τείχη». Ο Ματέο Ρέντσι αποσαφήνισε επίσης ότι η λογική αυτή της διαλλακτικότητας ισχύει και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Ρωσία.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» δήλωσε στους δημοσιογράφους: «ξέρω ότι αυτό με έκανε να χάσω ψήφους, αλλά όταν βλέπω ένα παιδί που κινδυνεύει να πνιγεί, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι το παιδί αυτό πρέπει να σωθεί». Θέλησε να στείλει και το μήνυμα ότι «ουδείς μπορεί να συνεχίσει να αδιαφορεί» και κατέστησε σαφές ότι «οι αρχές του είναι εκείνες που του δίδαξαν στο σχολείο με την ανάγνωση και την μελέτη της Ιλιάδας και της Αντιγόνης».

Πηγή: ΑΠΕ-Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version