ΠΟΥ: Η Ουγκάντα ​​κήρυξε το τέλος της επιδημίας του Έμπολα

Η Ουγκάντα ​​κήρυξε σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος, το τέλος της επιδημίας της νόσου Έμπολα που προκλήθηκε από το ειδος του ιού Έμπολα του Σουδάν, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ήταν το πρώτο ξέσπασμα του ιού Έμπολα του Σουδάν στη χώρα εδώ και μια δεκαετία και το πέμπτο συνολικά για αυτού του είδους τον Έμπολα. Συνολικά καταγράφηκαν 164 κρούσματα (142 επιβεβαιωμένα και 22 πιθανά), 55 επιβεβαιωμένοι θάνατοι και 87 ασθενείς που ανάρρωσαν. Περισσότερα από 4000 άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα παρακολουθήθηκαν για 21 ημέρες. Συνολικά, η αναλογία κρουσμάτων-θνητότητας ήταν 47%. Ο τελευταίος ασθενής βγήκε από την ιατρική φροντίδα στις 30 Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση 42 ημερών για το τέλος της επιδημίας.

Η επιδημία Έμπολα προκλήθηκε από τον ιό Έμπολα του Σουδάν, ένα από τα έξι είδη του ιού Έμπολα κατά του οποίου δεν έχουν εγκριθεί ακόμη θεραπευτικά και εμβόλια. Ωστόσο, η μακρά εμπειρία της Ουγκάντα ​​στην αντιμετώπιση επιδημιών επέτρεψε στη χώρα να ενισχύσει γρήγορα κρίσιμους τομείς της αντίδρασης και να ξεπεράσει την έλλειψη αυτών των βασικών εργαλείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος