Το γράμμα της Μπελούτσι στην Ανίτα Έκμπεργκ

Ο σκηνοθέτης Antongiulio Panizzi αναπαριστά την Anita Ekberg με όχημα τα μάτια της Monica Bellucci στην ταινία «Το Κορίτσι στη Φοντάνα».

Η Monica Bellucci βρίσκεται ήδη στο φεστιβάλ του Torino για να παραλάβει το βραβείο Stella della Mole αλλά και για να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας του Antongiulio Panizzi «The Girl in the Fountain», που θα μπορούσε να αποδοθεί ελεύθερα στα ελληνικά ως «Το Κορίτσι στη Φοντάνα».

Στην ταινία η Bellucci υποδύεται την σουηδή σταρ Anita Ekberg, που μάγεψε το παγκόσμιο κοινό με τη συμμετοχή της στην ταινία του Federico Fellini «La Dolce Vita» (γνωστό και ως «Γλυκιά Ζωή»). Στην ταινία η ηρωίδα της αποφασίζει να γίνει η ίδια μια πραγματοποιήσιμη ευχή για το κοινό, βουτώντας στη Φοντάνα Ντι Τρέβι στη Ρώμη, τρομάζοντας αλλά και μαγεύοντας τον Marcello Mastroianni που συμπρωταγωνιστούσε μαζί της.

Το γράμμα της Μπελούτσι στην Ανίτα Έκμπεργκ

Αυτή η εμβληματική σκηνή του La Dolce Vita, μπορεί μονάχα να συγκριθεί, όπως σχολιάζει η Marta Balaga στο άρθρο της στο Variety μόνο με τη συμμετοχή της Rita Hayworth στο Gilda που, όπως έλεγε και η ίδια «οι άντρες νομίζουν ότι κάνουν έρωτά με τη Τζίλντα αλλά ξυπνούν δίπλα σε εμένα στο κρεβάτι». Ανάλογο βίωμα είχε και η Anita.

Βλέπετε, σε αντίθεση με τη Monica που η καριέρα της είναι σταθερά ανοδική (αξίζει να αναφέρουμε ότι το καλοκαίρι έδωσε και μια άξια προσοχής παράσταση στο Ηρώδειο διαβάζοντας τις επιστολές της Maria Callas), η καριέρα της Ekberg ήταν για πολλά χρόνια στάσιμη, μέχρι και το θάνατό της το 2015.

Το γράμμα της Μπελούτσι στην Ανίτα Έκμπεργκ
@AP Photo/Petros Giannakouris

Η Ekberg έχοντας κερδίσει τον τίτλο της Miss Σουηδία, είχε ενταχθεί στον κινηματογράφο ως ένα όμορφο πρόσωπο και όχι μια εν εξελίξει ηθοποιός, κάτι που την ακολουθούσε σε όλη την καριέρα της. Οι παπαράτσι δεν την άφηναν σε χλωρό κλαδί και τελικά καταδικάστηκε στην κινηματογραφική κατάρα της «μοναξιάς της κάποτε ωραίας». Η Ekberg ήταν -όπως τη βλέπουμε και κινηματογραφικά- μια άθλια οδηγός, που ζούσε ανάλογα, σε υψηλές ταχύτητες με κουρασμένες αναρτήσεις.

Το γράμμα της Μπελούτσι στην Ανίτα Έκμπεργκ
@AP Photo

Για να πετύχει η «συνταγή», ο σκηνοθέτης μελέτησε πολλές συνεντεύξεις της Bellucci προσπαθώντας να βρει κοινούς άξονες ζωής και καριέρας των δύο πανέμορφων γυναικών. Η Bellucci ήταν παραξενεμένη όταν έλαβε την πρόσκληση για συναντήσει το σκηνοθέτη, γιατί η ίδια είναι ήδη σε μεγαλύτερη ηλικία από την Anita όταν έπαιξε τη Sylvia στο La Dolce Vita. Οι ομοιότητες όμως, οι οποίες έχουν αποσιωπηθεί, παρουσιάστηκαν από τον δημιουργό και έπεισαν τη σταρ του ιταλικού κινηματογράφου.

Το γράμμα της Μπελούτσι στην Ανίτα Έκμπεργκ
@AP Photo/Mario Torrisi, file

Η πιο εύστοχη παρατήρηση πάντως ήταν πως η Monica και η Anita διαφέρουν ως προς την εξωστρέφεια, κάτι που έδωσε πολύ υλικό στην πρώτη όταν την υποδύθηκε. Η Anita είχε επιλέξει μια ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ελάχιστοι γνώριζαν ποια πραγματικά είναι. Η Monica κατάλαβε την ουσία της ηρωίδας και έτσι στο τελευταίο γύρισμα έφτασε στο πλατώ με ένα γράμμα που είχε γράψει για την ηθοποιό, σαν ευχαριστώ για αυτή την περιπέτεια. Αποσπάσματα αυτής της επιστολής έχουν ενταχθεί και στην ταινία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος