ertnews.gr

Συνεργασία του D. Gilmour με πρώην τρόφιμους των φυλακών

22/07 20:31
Συνεργασία του D. Gilmour με πρώην τρόφιμους  των φυλακών

epa01353776 David Gilmour (R) from the band Pink Floyd and guest arrive at the 53rd Ivor Novello Awards held at the Grosvenor House in Central London, Britain, 22 May 2008. The Ivor Novello Awards recognise the best British songwriting and composing talent. EPA/DANIEL DEME

Ο τραγουδοποιός και κιθαρίστας των Pink Floyd, David Gilmour αποκάλυψε πως, για το καινούριο του τραγούδι, με τίτλο Rattle That Lock, συνεργάστηκε με τη χορωδία Liberty Choir, η οποία αποτελεί μέρος ενός προγράμματος επανένταξης για πρώην κρατούμενους της φυλακής του Wandsworth της Αγγλίας.

Ο θρύλος της Ροκ μουσικής δήλωσε στον Τύπο ότι η χορωδία δίνει στους πρώην τρόφιμους των φυλακών πραγματική ελπίδα και αισιοδοξία. Μάλιστα ο γιος του Gilmour, ο Charlie, είχε εκτίσει ποινή τεσσάρων μηνών στις ίδιες φυλακές του νότιου Λονδίνου το 2011 επειδή, σύμφωνα με τις Βρετανικές Αρχές συμμετείχε με βίαιο τρόπο σε διαμαρτυρία σχετικά με την επιβολή διδάκτρων (στα βρετανικά πανεπιστήμια).

Ο David Gilmour είπε στο BBC: «Η εμπειρία του Charlie ήταν κάτι που μας επηρέασε και μας ευαισθητοποίησε περισσότερο σε σχέση με τη λειτουργία του συστήματος των φυλακών και σε σχέση με το τι μπορεί και πρέπει να γίνει ώστε αυτή να βελτιωθεί».

Στο πλαίσιο της υποστήριξής τους στους κατούμενους, ο Gilmour και η σύζυγός του, Polly Sansom, δώρισαν επίσης χρήματα στη χορωδία Liberty Choir ώστε να εξασφαλιστεί η συνεργασία της και με άλλα σωφρονίστηκα ιδρύματα.

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version