Πάσχα Online από την Περιφέρεια Αττικής

Για δεύτερη χρονιά, οι απαραίτητοι για τον περιορισμό της πανδημίας περιορισμοί δεν θα μας επιτρέψουν να γιορτάσουμε τις Άγιες ημέρες του Πάσχα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Αττικής θα φέρει για μια ακόμα φορά την κατάνυξη των ημερών σε κάθε σπίτι, μέσα από ένα διαδικτυακό πρόγραμμα με τον τίτλο «Πάσχα ONline» – μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, με την έμπνευση και τη δημιουργικότητα του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χάρη Ρώμα. Καθοριστική η συμβολή σε όλο το εγχείρημα από την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη.

Από την Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, ο αγαπημένος ερμηνευτής Πέτρος Γαϊτάνος θα αποδώσει με τη μοναδική φωνή του τους ύμνους των ημερών μέσα από το πρόγραμμα «Στην Εκκλησία από το σπίτι», που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Η επιλογή των ύμνων έχει την έγκριση και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την ελπίδα ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που παραμένουμε στα σπίτια μας λόγω του κορονοϊού.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, η Περιφέρεια Αττικής στήνει ένα ξεχωριστό πασχαλινό γλέντι με τους Άγγελο και Στέλιο Διονυσίου που ενώνουν τις φωνές τους στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και ερμηνεύουν μεγάλες επιτυχίες, δικές τους και άλλων καλλιτεχνών όπως επίσης και του πατέρα τους.

Όλο το εορταστικό πρόγραμμα «Πάσχα Online» θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο για θέαση στην επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής στο Facebook (www.facebook.com/PerifereiaAttikis) και στο κανάλι της Περιφέρειας στο YouTube [http://../Downloads/youtube.com/perattika](youtube.com/perattika).

Το πρόγραμμα θα ενημερώνεται συνεχώς στο FB event https://fb.me/e/in3JRp2eu για τους ύμνους με τον Πέτρο Γαϊτάνο και στο FB event https://fb.me/e/2aniy7EL0 για το μουσικό event με τους Άγγελο και Στέλιο Διονυσίου.

Με αφορμή την έναρξη των διαδικτυακών εκδηλώσεων Πάσχα ONline, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Για δεύτερη χρονιά, η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα όπως πρέπει. Η Περιφέρεια Αττικής, σταθερά στο πλευρό του πολίτη, θα φέρει για μια ακόμα φορά την κατάνυξη, αλλά και την αναστάσιμη χαρά σε κάθε σπίτι μέσα από το διαδίκτυο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους πιστούς να νιώσουν το πνεύμα των ημερών με ασφάλεια.

Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που με την έγκριση και την ευχή του Αρχιεπισκόπου, η Περιφέρεια Αττικής προσφέρει στους ευσεβείς που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να πάνε στις Εκκλησίες τις Άγιες Μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, εξαιρετικής ποιότητας ερμηνείες θρησκευτικών ύμνων από τον Πέτρο Γαϊτάνο, μαζί με διακεκριμένους ψάλτες και χορωδούς.

Εύχομαι από του χρόνου να μπορούμε να συναντιόμαστε όλοι στις Εκκλησίες για τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας και να μπορούμε να πούμε το “Χριστός Ανέστη” φιλώντας και αγκαλιάζοντας τους αγαπημένους μας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη δήλωσε: «Αγαπητοί συμπολίτες εύχομαι Καλή Ανάσταση και στη κοινωνία μας και να μη χρειαστεί ξανά να είναι κοντά σας ο πολιτισμός μόνο ψηφιακά. Προσμένουμε και εργαζόμαστε για τα καλύτερα. Καλό Πάσχα με υγεία».

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, αρμόδιος για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χάρης Ρώμας δήλωσε: «Το τμήμα εκδηλώσεων Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής εύχεται σε όλους τους πολίτες Καλό Πάσχα με το πρόγραμμα θρησκευτικών εκδηλώσεων “Στην εκκλησία από το σπίτι”. Το πρόγραμμα αυτό θα κρατηθεί ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Αττικής, γιατί πάντα θα υπάρχουν συμπολίτες που για διάφορους λόγους δε θα μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους!».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος