Ο Γρ. Βαλτινός ενσαρκώνει τον Κ. Παλαμά

Σημαντικές στιγμές της ζωής του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός στη θεατρική παράσταση «Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα», η οποία ανοίγει την αυλαία του πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2021. Η σκηνοθεσία της παράστασης έχει την υπογραφή του Γρ. Βαλτινού και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ορόσημα της δημιουργικής πορείας του Κ. Παλαμά, αλλά και άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής του: τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι ποιητικές ανησυχίες, ο γάμος, ο αγώνας του ποιητή για τον δημοτικισμό και οι γυναίκες που αποτέλεσαν έμπνευση και επιρροή στο έργο του.

Η παράσταση ανεβαίνει στο Μεσολόγγι, την πόλη που μεγάλωσε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής και θα φιλοξενηθεί στον  αύλειο χώρο του Μουσείου Τρικούπη,  την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 9.30 το βράδυ.

Στην παράσταση συμμετέχουν επτά γυναίκες ηθοποιοί: Αγγελική Πέτκου , Ευγενία Λιάκου και μουσικοί: Έλενα Λεώνη, Ιώ Κυριακίδου, Αριέτα Σαϊτά, Στέλλα Τέμπρελη, Βικτώρια Κυριακίδου, οι οποίες ενσαρκώνουν τη γυναίκα «Μούσα», που, χαρίζοντας την έμπνευση στον ποιητή,  του συμπαραστάθηκε στον διαρκή αγώνα του με τη φθορά, τον μαρασμό και τον θάνατο.

Το κείμενο και η μουσική της  παράστασης βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και την ομώνυμη μουσική ανθολογία ερωτικής ποίησης του Κωστή Παλαμά από τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου, αποτυπωμένης σε μουσικό cd, με ερμηνευτές τον Γρηγόρη Βαλτινό και την  Έλενα Λεώνη. Το βιβλίο και το cd με τον τίτλο «Κωστής Παλαμάς-οι μούσες που αγάπησα» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις  Ηδύφωνο και θα διανέμονται στη παράσταση. Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος